Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Şubat 2013 Perşembe

Memuriyetten ayrılıp 3.5 yıl SSK'lı veya Bağ-Kurlu olarak çalışanların emeklilik durumu - EMEKLİ SANDIĞINDAN EMEKLİLİK HAKKINI KAYBETMEK!

Memuriyetten ayrılıp 3.5 yıl SSK’lı veya Bağ-Kurlu olarak çalışan Emekli Sandığından emekli olamaz

Soru: Ben 2 Ocak 1992 tarihinden itibaren mühendis olarak 9 yıl SSK'lı olarak çalıştım, 11 yıldır da 657'ye tabi devlet memuru olarak kamu sektöründe çalışmaya devam ediyorum. Emekli Sandığından emekli olarak yaşımı (Mart 2020'ye kadar) beklemek istiyorum. Eşimin şu anda faaliyette olan bir şirketi var. Bu şirkette yüzde 35 hisseye sahibim. Emekli Sandığından emekli olduğum takdirde bu hisselerden dolayı otomatik olarak Bağ-Kur'lu olacağım. Ve yaşım dolduğunda memur emeklisi değil, Bağ-Kur emeklisi olacağım söylendi.

1) Böyle bir durum söz konusu mudur?
2) Eğer öyle ise emekli olmadan önce hisselerimi şu anda reşit olmayan çocuklarıma devrederek emekli olduğum takdirde yaşım geldiğinde 657'ye tabi memur emeklisi olarak maaşım bağlanabilir mi?
3) Yaşımı bekleyeceğim 7 yıl boyunca başka bir işyerinde çalışmamda herhangi bir sakınca var mıdır?

Bu konularda bilgi almak istiyorum.

Işıl ÇAKICI

Cevap:1) Eşinizin şirket  nevini belirtmemişsiniz. Eşinizin sahip olduğu şirket,  Anonim şirketse(AŞ) bu şirketteki hisseniz nedeniyle Bağ-Kur olmanız gerekmez. Dolayısıyla Emekli Sandığından emekli  olabilirsiniz. Ancak eşinizin şirketi, AŞ değilse, Örneğin limited şirketse, memuriyetten ayrıldığınızda Bağ-Kur sigortalı olmak zorundasınız. Bağ-Kurlu olarak da 1260 gün(3.5 yıl) prim ödediğinizde de, Bağ-Kurdan emekli olmak zorunda kalırsınız.
2) Şirket hisselerinizi memuriyetten ayrılmadan elinizden çıkartır ve aranan yaş dolana kadar herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmadan beklerseniz, aranan yaşı dolduracağınız tarihte, Emekli Sandığından emekli olabilirsiniz. Emekli olduğunuz tarihte emekli ikramiyenizi alırsınız.
3) Emekli olacağınız tarihe kadar herhangi bir işyerinde sigortalı çalışır ve 1260 gün ve daha fazla prim ödemeniz halinde, SSK’dan emekli olma durumunda kalır ve Emekli Sandığından emekli olamazsınız.
 
Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com