Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ocak 2014 Cumartesi

Bağ-kur prim borçlanması yapabilir miyiz?




SORU:

Merhaba;

Eşim 1963 doğumlu olup, 1997 SSK lı olarak işe başladı. 2001, 2003 yılları arasında SSK lı olarak işe devam etti sonra işten ayrıldı. 2007 yılında iş yeri açtı 9 ay Bağ-kur primi ödedi. İş yerini kapattı. Haziran 2011 yılından itibaren isteğe bağlı (bağkur lu) olarak pirim ödemeye devam ediyor.

Sorum şu: 2007 Bağ-kur'dan ayrıldıktan sonra, 2011 Haziran ayı arası Bağ-kur prim borçlanması yapabilir miyiz?

Adnan Beltan

CEVAP:

Adnan Bey; yukarıda yazdığınız durum için geçmişe dönük Bağ-kur hizmeti kazanabilmeniz için o tarihlerde vergi veya şirket ortaklığı kaydınızın olması gerekir.

Eşinizin Bağ-kur kaydı 1.10.2008 öncesi olduğu için 4.10.2000 tarihinden bugüne Bağ-kura bildirmediğiniz başkaca bir vergi kaydı veya şirket ortaklığı varsa bu kayıtları Bağ-kur'a bildirip çıkan borcu ödeyerek Bağ-kur hizmeti kazanabilirsiniz.

Ancak eşinizin vergi kaydı nedeniyle başlatılan zorunlu Bağ-kur sigortalılığı yazdığınıza göre vergi kaydının kapatılması nedeniyle sonlandırılmıştır.

Eğer Bağ-kur'a bildirilmeyen başkaca bir şirket ortaklığı kaydı yoksa yukarıda bahsettiğiniz tarih aralığını borçlanamazsınız. Bildirilmeyen kayıt varsa 4.10.2000 tarihinden bugüne olan vergi ve şirket ortaklığınıza ait dönemi kazanabilirsiniz.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
Bağ-kur sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com