Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ağustos 2010 Perşembe

Yeni çıkan hizmet borçlanması tebliğine göre iki doğum yapan herkes 4 yıl erken emekli olacak mı?

SORU:

Yeni çıkan kadınlar için doğum borçlanması tebliğine göre iki doğum yapan herkes 4 yıl erken emekli olacak mı?

CEVAP:

Hayır. Bu teknik olarak mümkün değil. Fakat basında meydana getirilen hava ister istemez doğum yapan tüm kadınlarda böyle bir yanlış algılamaya yol açıyor. İşin iç yüzü öyle değil.

Her şeyin bir usulu esası ve şartı olduğu gibi doğum borçlanması olayında da belli şartları taşıma ve yerine getirme var.

Doğum borçlanması yapma hakkı her sigortalıya 4 yıl erken emekli olma imkanı vermez.

Eğer prim gününüz dolu ve doğumunuzu da işe girişten sonra yapmışsanız iki doğum için borçlanma yapma hakkınız olsa bile bu durum sizi erken emekli etmez ve işinize yaramaz. Emeklilik için yaşınızı beklemekten başka çareniz yok.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com