Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ağustos 2010 Perşembe

Kadın sigortalılara çıkartılacak doğum borçlanması tutarı ne kadar sürede ödenecek?

SORU:

Doğum borçlanması yapan kadın sigortalılara çıkartılan borçlanma tutarı nasıl ödenecek? Süre şartı var mı?

CEVAP:


Kadın sigortalıların doğum borçlanması talepleri SGK müdürlüklerinde incelenerek kaç gün borçlanma yapma hakkı oldukları tespit edilecek.

Ardından hesaplanan doğum borçlanması tutarı kadın sigortalıya iadeli taahhütlü postayla teblig edilecek. Postayla gönderilen yazının sigortalıya teslim edildigi tarih borcun teblig tarihi sayılacak.

Ve bu tebliğ tarihinden itibaren kadın sigortalının kendisine çıkartılan doğum borçlanması borcunu 1 ay içinde ödemesi gerekecek.

Bir ay içinde ödenmeyen doğum borçlanması tutarları kabul edilmeyecek.

Parayı denkleştirip ödemek isteyenlerden tekrar başvuru yapmaları istenecek.


SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com