Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Temmuz 2011 Çarşamba

İsteğe bağlı Bağ-kur ödeyenler doğum borçlanması yapabilir mi?

SORU:

Merhaba Ali Bey,

Annem 1963 doğumlu, 1999 yılından itibaren isteğe bağlı Bağ-kur ödemelerini yapıyor. Daha öncesinde SSK lı olarak çalışmış değil. 1985 ve 1986 yıllarında doğan iki çocuk için doğum borçlanması yapabilir mi?
Teşekkürler.

Medet K.

CEVAP:

Medet bey; anneniz YENİ HİZMET BORÇLANMASI GENELGESİNE GÖRE  isteğe bağlı Bağ-kur ödediği dönemler için doğum borçlanması yapamaz.

Faraza SSK ödemesi olsaydı bile bu defa da ilk işe girişten önce doğum yaptığından borçlanma yapamayacaktı. Genelgede SSK girişi olanlara bile ilk işe girişten önceki doğumlar için borçlanma hakkı tanınmıyor.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com