Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Meslek lisesinde staj yaptım ama SSK yatırmamışlar okulu mahkemeye versem kazanabilir miyim?

SORU:

Ben 1976 Ardahan doğumluyum. Endüstri meslek lisesinde 1992-1993 yılları arasında staj yaptım ama SSK yatırmamışlar. Okulu mahkemeye versem kazanabilirmiyim veya beni tekrar geriye dönük 1 ay SSK lı gösteremezler mi?

CEVAP:

Beyefendi staj yaptığınız dönemler için uzun vadeli sigorta kollarına prim yatmaz. Staj döneminde kısa vadeli sigorta kollarına prim ödenir. Bu nedenle emekli olurken meslek lisesi staj başlangıcınız değerlendirmeye alınmaz.

Okulunuzu mahkemeye vermeye hakkınız olmadığı gibi staj olayı ile normal bir işyerinde sigortalı çalışma arasındaki farkı iyi anlamanız gerekiyor. İkisi birbirinden farklıdır.

Staj döneminde aldığınız sigorta kartının üzerindeki ilk işe girişiniz sizi yanıltmasın. internetten SSK dökümünüze bakın ilk defa ne zaman gün yatmışsa emeklilik açısından gerçek işe başlama tarihiniz odur. Emeklilik hesabınızı da bu tarihe göre yapın.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com