Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Doğumlarımı Bağ-kurlu olmadan önce yaptım geriye dönük olarak 2 çocuk için 4 yıl borçlanma yapabilir miyim?

SORU:


Merhaba,


1950 doğumluyum. 1994-1998 yılları arasında 4 yıllık Bağ-kurum var. Doğumlarımı Bağ-kurlu olmadan önce yaptım. Geriye dönük olarak 2 çocuk için 4 yıl borçlanma yapabilir miyim?


Teşekkür ederim... 
Hande K.


CEVAP:

Hande hanım; sorunuzda yazdığınız doğumlar için borçlanma hakkınız bulunmamaktadır.


Çünkü Bağ-kur'lu olanlara doğum borçlanması hakkı tanınmamıştır. 


Ayrıca SSK'lı olsaydınız bile ilk işe giriş tarihinden önce doğum yaptığınızdan bu doğumlar için  borçlanma yapamazdınız.


Eğer Bağ-kur'lu değilde SSK'lı olsaydınız ve çocuklarınızda ilk işe giriş tarihinizden sonra doğsaydı  o zaman doğum borçlanması hakkınız olurdu.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com