Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Doğum borçlanması için başvurdum SGK'dan ödeme belgesi geldi ancak ödeyemedim ileride tekrar doğum borçlanmasına başvurma hakkım var mı yoksa hakkımı kaybettim mi?

SORU:


Doğum borçlanması için başvurdum. 5.825,00 TL 'yi ödemem gerektiğine dair belge geldi.  Ancak ödeyemedim. İleri günlerde tekrar doğum borçlanmasına başvurma hakkım var mı? Yoksa hakkımı kaybettim mi? Lütfen yanıtlamanızı rica ederim.


Özlem A.


CEVAP:



Özlem hanım; doğum borçlanması ödemeleri SGK tarafından size  gönderilen belgede de yazdığı üzere 1 ay içinde yapılmalıdır.


Ancak süresi içinde ödenemeyen doğum borçlanması bedelleri sizin doğum borçlanması hakkınızı hepten yakmaz. Sadece zamanında ödeyemediğiniz için bir daha başvuru yapmanız gerekir.


Size verilen cevapta yazan gün kadar doğum borçlanması yapma hakkınız saklıdır. Fakat her asgari ücret arttığında ödeyeceğiniz rakamda artacaktır.


Buradan ortaya iki sonuç çıkıyor:
  • 1 ay içinde ödeme yapmadığınız için yeniden başvuru yapmanız gerekiyor.
  • Asgari ücret yeni başvuru yaptığınız tarihte artmışsa doğum borçlanması için ödeyeceğiniz bedel o oranda artıyor. Eğer asgari ücrette bir değişiklik olmadan başvuru yaparsanız ödeyeceğiniz bedelde artmıyor.

Dolayısıyla; doğum borçlanması yaparak gün kazanma hakkınız size verilen sürede parayı toparlayıp borçlanma bedelini ödeyemediğinizde asla yanmıyor.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com