Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Ekim 2010 Cumartesi

Çalışmakta olduğum firmadan kendi isteğim ile ayrılırsam herhangi bir tazminat alabilir miyim?

SORU:


Merhabalar,
1976 nisan doğumluyum, sigorta başlangıç tarihim 1991 ekim, şuan çalışmakta olduğum firmaya 2001 yılının ekim ayında girdim ve halen çalışmaktayım. Ödenmiş prim gün sayım 4900 olarak gözüküyor.

Sorum şu : Halen çalıştığım firmadan kendi isteğim ile ayrılırsam herhangi bir tazminat alabilirmiyim?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Erkan K.

CEVAP:

Erkan bey;  15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarını tamamladığınız için işyerinizden kıdem tazminatı alarak ayrılabilirsiniz.

Bunun için bağlı bulunduğunuz ildeki SGK müdürlüğünden ''Kıdem tazminatı alabilir yazısı'' alıp işvereninize vermeniz gerekiyor.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com