Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Aralık 2010 Cumartesi

Yeni SGK affında e-devlet uygulamasının mağduru olmamak için ne yapmamızı tavsiye edersiniz?

SORU:


Yeni SGK affında e-devlet uygulamasının mağduru olmamak için ne yapmamızı tavsiye edersiniz?




CEVAP:


Öncelikle kendi SSK ve Bağ-kur kayıtlarınızı görmenin eskisi gibi kolay olmayacağını bilmelisiniz. 


11 rakamlı T.C. kimlik numarası, 10 rakamlı Bağ-kur numarası, 13 rakamlı SSK sicil numarası vatandaşın kişisel güvenliğini sağlayamamış olacak ki bir de e-devlet şifresi icat ettiler.


Önümüzde Yeni SGK affı var. Özellikle Bağ-kur'lu olanlar borçlarını ödeyerek emekli olmaya çalışacaklar.  


Şimdiden PTT müdürlüklerine giderek e-devlet şifrenizi 1 TL karşılığında almaya bakın. Af çıktığında yoğunluk olma ihtimali yüksektir.


Şifrenizi alıp turkiye.gov.tr adresinden  SSK ve Bağ-kur verilerinize ulaşın. Sonra buradaki son bilgileri bilgisayarınıza kaydedin veya yazıcıdan çıktısını alın.


Böylece emeklilik hesabınızı yaptırmak için  muhasebeciniz de dahil kimseye e-devlet şifresini vermek zorunda kalmazsınız.


Aftan yararlanacak olanlara tavsiyem bunlardır. e-devlet uygulaması deveye hendek atlatmaktan başka bir şey değildir. Tercih hakkı tanınmadan okuma yazma bileni-bilmeyeni, şehirlisi- köylüsü, genci-yaşlısı herkes zorla bu sisteme dahil edilmiştir. 


Bu uygulamaları çıkaranların baktığı yerden Anadolu gerçeği bütün çıplaklığı ile görünüyor olsaydı e-devlet uygulamasına geçilmezdi. 


Bunlar e-devlet hakkındaki samimi eleştirilerimdir.  Eğer tercih hakkı tanınsaydı eleştirmek yerine övmek boynumuzun borcu olurdu. İsteyen e-devlet uygulamasına geçmeli talep etmeyen eskisi gibi SGK resmi sitesinden kayıtlarına ulaşabilmelidir. Doğru ve ideal olan budur. 



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com