Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Emeklilik dilekçemi 20.06.2010 tarihinde verdim sonucunu nereden ve nasıl öğrenebilirim?

SORU:

İYİ GÜNLER......İYİ ÇALIŞMALAR........
BEN ALAATTİN M.

14,06,1963 DOĞUMLU
SSK GİRİŞ TARİHİ 01,02,1982

PRİM 7107

DİLEKÇEYİ 20,06,2010 TARİHİNDE VERMİŞ BULUNMAKTAYIM SONUCUNU NERDEN YADA NASIL ÖĞRENEBİLİRİM.....
YARDIMINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM......
 
CEVAP:


Alaattin bey emeklilik başvurunuzu daha yeni yapmışsınız. Bir ila bir buçuk ayda emekli olabilmek için ya tüm çalışmalarınızın aynı ilde olması ya da daha önce reddedilen bir başvuru sonucu zaten bütün hizmetlerinizin başvuru yaptığınız sigorta müdürlüğündeki dosyanızda toplanmış olması gerekir.
 
Ben işim gereği bir ayda SSK ve Bağ-kur'dan emekli olanları inceledim.
 
  1. SSK'dan hızlıca emekli olan  kişilerin sadece SSK hizmeti olan ve aynı ilde çalışanlar olduğunu gördüm.
  2. Bağ-kur'da bir ayda emekli olmuş sigortalılar ise sadece şirket ortağı oldukları için bu kadar hızlı emekli olmuşlardı.
Sizin sadece SSK hizmetiniz varsa işlemleriniz fazla sürmez. Değişik illerde hizmetiniz varsa biraz daha sabırlı olun. İnternetten SSK dökümünüzü hafta da bir kontrol edin. Tahsis numarası verildiği anda emekli oldunuz iş bitti demektir. Bir ay içinde tahsis verilmezse başvuru yaptığınız sigorta müdürlüğünü telefonla arayarak veya yakınsa bizzat giderek tahsis servisine emeklilik başvurunuzun durumunu sorun.

Dosyanıza bakan memur emeklilik başvurunuzun hangi aşamada olduğunu, nereye hangi yazıyı yazdığını ve nereden gelecek cevabı beklediklerini tarafınıza söyler. Ayrıca başka bir eksiğiniz varsa bunu da belirtir. Sizin yapmanız gereken bir şey varsa size yol göstererek gereğini yapmanızı ister.
 
Emeklilik işleminiz sonuçlandığında adresinize maaş yazısı gelir. O yazıda size bağlanan maaş ve biriken ödeme miktarı ile maaş günü ve parayı alacağınız PTT şubesi yazar. 



SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com