Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Ocak 2011 Cuma

İsteğe bağlı Bağ-kur ödüyorum fakat yakında SSK'lı bir işe gireceğim isteğe bağlı sigortayı sonlandırmak için ne yapmalıyım?

SORU:
BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BİR YERDE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIM. ÇALIŞACAGIM YERDE SİGORTA GİRİŞİM  YAPILACAK. İSTEĞE BAĞLI SİGORTAMI İPTAL ETMEK İÇİN YAPMAM GEREKENLER NELERDİR ?
         
İyi Çalışmalar Dilerim.
Ali  C.



CEVAP:

Ali bey; normal SSK priminiz yatmaya  başladığı tarihten 1 gün önce isteğe bağlı Bağ-kur sigortanız kendiliğinden son bulur. Aslında bunun için hiç bir şey yapmanıza gerek yok.


Ancak isteğe bağlı Bağ-kur dökümünüze bunlar hemen yansımaz ve devam ediyormuş gibi borç görünebilir. Bu durumda sizin kafanızı karıştırabilir.


Eğer SSK ve Bağ-kur bilgileriniz net olarak görülsün istiyorsanız isteğe bağlı sigortanızı başlattığınız SGK merkezine işe girdiğiniz tarihi de belirten bir dilekçe yazarak isteğe bağlı Bağ-kur sigortanızın sona erdirilmesini talep edebilirsiniz.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com