Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ocak 2011 Pazartesi

Bağ-kur ekstresinde görülen borcumu yeni çıkacak aftan yararlanarak ödeyeceğim emekli olurken başka sorunlar çıkmaması için şimdiden ne yapmalıyım?

SORU:


Bağ-kur ekstresinde görülen borcumu yeni çıkacak aftan yararlanarak ödeyeceğim emekli olurken başka sorunlar çıkmaması için şimdiden ne yapmalıyım?


CEVAP:



Öncelikle; Bağ-kur ekstresinde görülen borcun ve hizmet süresinin tek başına bir geçerliliği olmadığını belirtmeliyim.


Bağ-kur vergi, meslek odası, esnaf sicil ve şirket ortaklığı kayıtlarının herhangi biri ile başlar ve bu kayıtların tamamının kapatılması ile son bulur.


Yeni çıkacak bağ-kur affında Bağ-kur ekstrenizde gördüğünüz hizmet sürenize güvenip borcu öderseniz Bağ-kur sizden İB formu üzerinde yukarıda saydığım kayıtları ilgili kurumlardan onaylatıp getirmenizi ister.


İleride emekli olurken sorun yaşamak istemiyorsanız Bağ-kur affı çıkmadan şimdiden yapmanız gerekenleri yapın.


Vergi dairesi ile anlaştıklarından meslek odası ve esnaf sicil kayıtlarını İB formu üzerinde bağlı olduğunuz odadan ve bulunduğunuz ildeki esnaf sicil müdürlüğünden onaylatıp Bağ-kur'a vermeniz şarttır.


Şirket ortaklığınız varsa ilgili ticaret odasına yine Bağ-kurdan alacağınız İB formu ile gidip onaylatmanız ve ilgili şirketin ticaret sicil gazetesini Bağ-kur'a vermeniz gerekir.


Söz konusu kayıtlarınızı ilgili yerlerden onaylatıp içeri verirken ''Ekte vermiş olduğum İB formlarına göre sigortalılık süremin ve Bağ-kur borcumun yeniden tespit edilmesini talep ediyorum'' şeklinde kısa bir dilekçede yazabilirsiniz. Gerçi bunu yazmasanız bile Bağ-kur memurları son verdiğiniz İB formlarına göre gereğini yaparak sizin gerçek Bağ-kur hizmet sürenizi ve gerçek Bağ-kur borcunuzu 1 ay içinde ekstreye yansıtırlar.


Bağ-kur affında bu konuda da yoğunluk olacağında bu işlemlerin bugünlerde yapılıp içeri verilmesinde fayda var. 


Böylece Bağ-kur ekstrenizde gördüğünüz hizmet sürenize güvenip Bağ-kur borcunuzu ödeyip sonra da emekli olamama gibi tatsız bir durumla karşı karşı kalmazsınız.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com