Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Aralık 2010 Cuma

Geçmişte Bağ-kura kaydı olanlar Kuruma bildirmedikleri vergi ve şirket ortaklığı kayıtlarını şimdi bildirerek yeni SGK affından yararlanabilirler mi?

SORU:


Merhaba;

1984-85-86 yıllarında iş yeri açarak bağkurluydum,86 yılının sonunda iş yerini ve bağkuruda kapattım. 2002-2004 senelerinde şirkette % 5 hissem vardı Ticaret odasından sicil gazetesini çıkartıp Bağ-kura başvuru yaptım ve bunu Bağ-kur günü olarak saymasını istedik bize bilgi vereceklerini söylediler.  2010 Kasım ve Aralık ayında isteğe bağlı Bağ-kur başlangıcı yaptım.



Sorum şöyle;

Geri ödeme yaparak emekli olma durumumuz nedir acaba? Ve aftan yararlana biliyormuyuz?

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkür ederim...



Gencay Ç.


CEVAP:


4.10.2000 öncesinde Bağ-kur kaydınız olduğu için  2002-2004 yıllarındaki şirket ortaklığınızı Bağ-kura saydırabilirsiniz.


Gerek önceki gerekse söz konusu şirket ortaklığı nedeniyle çıkacak Bağ-kur borcunuzu yeni SGK borç yapılandırmasından yararlanarak ödeyebilirsiniz.


İşlemlerinizin sonuçlanıp sonuçlanmadığını Bağ-kur hizmet dökümünüzü internetten kontrol ederek öğrenebilirsiniz. Bağ-kur işleminizi sonuçlandırdığında Bağ-kur hizmet süreniz bölümünde 2002-2004 yılları görünür.


Yukarıda belirttiğiniz şirket ortaklığınız dışında başka bir vergi, meslek odası, esnaf sicil veya şirket ortaklığınız yoksa geriye dönük gün kazanamazsınız.


Bağ-kura bildirilmeyen başka bir kaydınız varsa bildirmeniz durumunda 20.4.1982 ile bugüne kadarki vergi, meslek odası, esnaf sicil veya şirket ortaklığı kayıtlarınız dikkate alınır.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com