Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Ağustos 2010 Pazar

Bağ-kur'dan çıkış için Kuruma herhangi bir evrak vermem gerekiyor mu?

SORU:

Merhabalar;  Ben 1973 doğumluyum. 1994 temmuz ayında ssk dan işe girdim. 2003 ocak ayında ssk dan işten çıktım.
2008 ocak ayında bağkura giriş yaptım. 31 mayıs 2010 yılında bağkurdan çıkışımı yapacağım ve tekrar

1 haziran 2010 da tekrar ssk dan işe gireceğim. SSK dan ne zaman emekli olabilirim?
Ayrıca Bağkurdan çıkış için bağkura herhangi bir evrak vermem gerekiyor mu?

Teşekkürler.

Seçil E.
 
CEVAP:

Seçil hanım Temmuz 1994 girişiyle 51 yaşında 5750 günden SSK emeklisi olabilirsiniz.
 
Ayrıca 3600 günden 58 yaşında yaştan emekli olma hakkınız da bulunmaktadır.
 
Şu anda SSK ve Bağ-kur toplamında cebinizde 10 yıl yani 3600 gün varsa ( yukarıda yazdığınız tarihler arasında boşluk yoksa yaştan emeklilik için gününüz yeterli )  bundan sonra hiç prim ödemesenizde 58 yaşında SSK emeklisi olabilirsiniz. Ocak 2008 ile Mayıs 2010 arasındaki Bağ-kur hizmetiniz 3,5 yılın altında olduğundan bu durum SSK'dan emekli olmanızı engellemez.
 
Sigortalı çalışmaya devam ederseniz 5750 günü doldurup emeklilik için 51 yaşını bekleyebilirsiniz.
 
Bağ-kur kapanışı için  Kuruma evrak vermeniz tabiki gerekmektedir. Bunu şimdi yapmazsanız ileride yapmak zorunda kalırsınız.
 
Zorunlu Bağ-kur sigortalılığı vergi, meslek odası, esnaf sicil kayıtları ile şirket ortaklığı halinde sözkonusu olur. Ve bu kayıtların tamamının kapatılması ile son bulur. Dolayısıyla saydığım kayıtlardan hangisi sizin için sözkonusu ise onları kapatıp Bağ-kur'dan alacağınız İB formu üzerine tasdik ettirip Kuruma teslim edin. Bağ-kur buna göre gereğini yapar.
 
  • Şahıs firması iseniz bağlı olduğunuz meslek odasından + esnaf sicil müdürlüğünden İB formunu tasdik ettirip Bağ-kur'a verin. Vergi dairesini bölümünü onlar kendileri hallediyorlar. SGK vergi daireleri ile anlaştığından vergi dairesinden tasdik ettirmenize gerek yok. Meslek odası + esnaf sicil müdürlüğü tasdiki yeterli...

  • Şirket ortağı iseniz hisse devrini yaptıktan sonra bağlı olduğunuz ticaret odasından İB formunu tasdik ettirin. Ayrıca ticaret sicil gazetesinide Bağ-kur ister. Bu iki belgeyi İB formu + ticaret sicil gazetesi Bağ-kur'a teslim edin.

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com