Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Şubat 2011 Pazar

Yeni çıkan Torba yasa ile Bağ-kur'a borçlanma yapmam mümkün mü?

SORU:



Ben 1975'ten 1998'e kadar vergi mükelefiyim esnaf sanatkarlar odasınada kaydım var. Bağ-kurum   geçmiş yıllarda hiç pirim yatmadığı için silinmiş. Yeni çıkan Torba yasa ile Bağ-kur'a borçlanmam mümkün mü? İyi günler...


Mustafa Y.



CEVAP:

Mustafa bey; sizin gibi 5 yıldan fazla borcu olduğu için 30.04.2008 itibariyle Bağ-kur hizmeti silinenler yeni çıkan Torba yasadan yararlanarak bu silinen Bağ-kur sürelerini tekrar canlandırabilirler.


Fakat sizin olayınız bir borçlanma  değildir. Zaten var olan bir hakkınızı affın sağladığı indirim ve imkanlarla daha kolay ödemekten ibarettir. 


Yoksa daha önce Bağ-kur kaydı olmayanların Torba yasa ile geriye dönük tüm vergi kayıtlarını borçlanma olanakları yoktur.


Ancak vergi kayıtları 1.10.2008 sonrasında da devam edenler ve Bağ-kura hiç kayıt olmayanlar şimdi Bağ-kura kayıt olurlarsa  1.10.2008 itibariyle aftan yaralanıp borçlarını ödeyebilirler. Bağ-kur kaydı olmayanların 1.10.2008 öncesi vergi kayıtları Bağ-kur'da dikkate alınmaz.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com