Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Şubat 2011 Pazar

Dava açarak doğum borçlanması yapma hk.

SGK başlangıçtan önceki doğumları borçlandırmıyor

Soru: Şubat 1966 doğumlu SSK’lı  çalışan, 3 çocuk annesiyim. Çocuklar  1983, 1986 ve 1988 doğumlu. Şubat   1999 da  SSK  başlangıcım var. Toplam 2920  gün prim ödedim. Doğum  borçlanması yaparak prim  günüme  ekleyip,  ne  zaman,  kaç gün  ya da  kaç  yaşında  emekli  olabilirim?
N. AYDOĞDU

Cevap: Yasada açık hüküm olmamasına rağmen, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumları borçlandırmıyor. Doğumlarınız başlangıç tarihinizden önce olduğu için, SGK borçlanma yaptırmaz. Dava açarak borçlanma şansınızı deneyebilirsiniz. Veya olay zaten yargıda olduğundan daha evvel açılan davalarda sonuçları bekleyip, ona göre tavır alabilirsiniz.

Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi,  5975 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. 3055 gün daha prim ödeyerek, 2920 gün olan prim ödemenizi 5975 güne tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız Şubat 2011 de emekli olabilirsiniz.

Ayrıca, 680 gün daha prim ödeyerek, 2920 gün olan prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olmanızda mümkün.


Ekrem SARISU - POSTA Bu ve benzeri tüm soru cevapları okumak için tıklayınız

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com