Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Mayıs 2011 Pazar

Emeklilik için gerekli olan gün sayımı doldurdum şu an itibariyle işi bıraksam emeklilik yaşım gelene kadar çalışmasam ve prim ödemesem normal bir şekilde emekli olabilecek miyim?

Soru: 15-03-1977 doğumluyum 1994 yılında SSK oldum. Şu an itibariyle gerekli olan prim gün sayısı olan 5750 günü doldurdum. 

Fakat gerekli olan çalışma süresi olan 20 yılı tamamlamadım. Şu an itibariyle işi bıraksam ve emeklilik yaşım gelene kadar çalışmasam ve prim ödemesem normal bir şekilde emekli olabilecek miyim? Yoksa illaki 20 yıl tamamlanana kadar prim ödemek zorunda mıyım ?
 
Cevap için şimdiden teşekkür ederim. 
Saygılar...
Yasemin S.

Cevap: 
Emeklilik için gerekli olan prim gün sayısını tamamladığınız için artık hiç çalışmasanızda 51 yaşında 15-03-2028 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Emekli olmak için prim günü, sigortalılk süresi ve yaş şartlarının üçünü birden tamamlamak gerekiyor.

Siz prim günü şartını yani 5750 günü zaten şimdiden tamamlamışsınız. Sigortalılık süresi prim ödesenizde ödemeseniz de 2014 yılında tamamlanacak. Geriye yaş şartının tamamlanması için 15 Mart 2028 tarihini beklemek kalıyor.

SSK'da 20 yıllık sigortalılık süresi dolana kadar prim ödemek diye bir zorunluluk yok.  20 yıldan önce prim gününü tamamlamış olanlar çalışmayıp yaşı bekleyebilirler.  Sizde artık emeklilik için yaşınızı bekleyebilirsiniz.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com