Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Vergi mükellefiyetini kapatıp Bağ-kurdan emeklilik yaşını bekleme hk.

Babanız emekli olana kadar prim ödemeyebilir

Soru: Babam 15 Ekim 1954 doğumlu. Bağ-Kura başlangıç tarihide 22 Ekim 1996 da olup, şuana kadar aralıksız olarak prim ödemekteyiz. Ne zaman emekli olacak? Prim ödemeye hangi tarihe kadar devam edeceğiz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Eksik sigorta primlerinin toptan ödenerek emekli olma imkanının olmaması hk.

7000 gün 60 yaşla SSK’dan, 5400 gün prim ve 62 yaşla Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz

Soru: 2 Kasım 1960 doğumluyum. Sigorta giriş tarihim 2 Nisan 2004 olup, hala çalışıyorum. Primlerim yatıyor. En erken kaç yılında emekli olabilirim? Eksik primlerimi erken ödesem, emekli olabilir miyim?

İnternetteki hizmet dökümünde görünmeyen SSK günleri hk.

Dört aylık bordoya sicil numaranız yazılmadığından günleriniz dosyanıza işlenmemiş

Soru: 21 Ekim 1968 doğumluyum. İlk SSK başlangıç tarihim 11 Eylül 1986 dır. Ancak internet ortamında ilk işe başlangıç tarihim ve SSK primlerim gözükmüyor. 11 Eylül 1986 tarihinde büyük bir inşaat firmasında işe başladım. Ancak SSK kartım gelmedi. Şirket yetkilisi ile konuştum. Bir sorun olmadığını, kartımın daha sonra geleceğini ama istersem bana bir yazı yazıp kendimin SSK sigorta müdürlüğü' ne götürebileceğimi söyledi.

Almanya'da çalışırken Türkiye'den sigorta primi ödeyememe hk.

Soru: Almanya'da çalışırken Türkiye'den emekli primi ödemeye başlayabilir miyim? Bir Gurbetçi

Kıdem tazminatındaki 10 yıllık zamanaşımı süresi hk.

Zamanaşımı nedeniyle 10 yıl sonra kıdem tazminatı alınamaz

Soru: 1973-1977 yılları arasında bir kamu kuruluşunda çalıştım. 1994 yılında SSK'dan emekli oldum. 4 yıllık kıdem tazminatımı nasıl alabilirim?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten memura zam açıklaması hk.

Bakan'dan memura zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memura toplu sözleşme ve zamlar konusunda "Bir mağduriyet olmaz" açıklamasında bulundu. Çelik, gündemi meşgul eden ilaçta indirim konusuyla ilgili de sektör temsilcileriyle görüşeceklerini ve vatandaş açısından bir sorunun olmadığını söyledi.

Doğum öncesi iznin kullanılamayan kısmının doğum sonrası izine eklenmesi hk.

Doğum öncesi iznin kullanılamayan kısmı doğum sonrası iznine eklenir

Soru: Yaklaşık 14 aydır özel bir işyerinde SSK’lı olarak çalışıyorum. Şu anda 25 haftalık hamileyim. Doğum öncesi ve doğum sonrası izin ile ilgili bilgi almak istiyorum. Doğum izninin doğum öncesi 8 ve doğum sonrası 8 olmak üzere toplamda 16 hafta olduğunu biliyorum. Ama bunu kullanma prosedürleri oldukça karışık.

Fazla çalışma ücreti ödenmeyen ve yıllık izinleri kullandırılmayan işçinin kendi isteğiyle işten ayrılması hk.

Fazla çalışma ücreti ödenmeyen işçi kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabilir

Soru: 1977 doğumluyum. Başlangıç tarihi 1993 olan toplam 2.500 günlük pirimim var. Beş(5) yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. Yıllık ve bayram izinlerim olmadığı gibi her gün fazla mesai yapmaktayım. Bu durum günlük işe başlama ve bitirme çizelgesinde açıkça görülmektedir. Gerek izinlerimin gerekse fazla mesailerimin karşılığını alamamaktayım. Bu nedenle işten kendi isteğimle ayrılsam her türlü hak ettiğim sosyal haklarımı alabilir miyim?

İki aylıktan yüksek olanı tercih etme hk.

Eşiniz ve babanızdan bağlanacak aylıktan yüksek olanı tercih hakkınız var

Soru: Ölen beyimden, sigortadan dul maaşı alıyorum. Bağ-Kurdan emekli olan babam öldü. Babamdan yetim maaşı alabilir miyim?

Yaşınız dolmadan 9000 günde prim ödemiş olsanız emekli olunamayacağı hk.

Yaş dolmadan kaç gün prim öderseniz ödeyin emekli olmazsınız

Soru: 1 Ocak 1966 doğumluyum. 5300/49 yaşa tabiyim. 9000 prim dolduğunda, emekli olabilir miyim?

30 yıldan fazla memuriyet süresi olanların alacağı emekli ikramiyesi hk.

30 yıldan fazla olan memuriyet sürelerine emekli ikramiyesi ödenmez

Soru: Yaklaşık 36 yıl memurluk yaptıktan sonra emekli oldum. Ancak, 30 yılın emekli ikramiyesi verildi. Neden 36 yılın tamamının emekli ikramiyesi verilmedi. Ortada bu şekilde bir kanun mu var?

18 yaşından önce sigorta başlangıcı olanların emeklilik hesabı hk.

18 yaşından önceki başlangıcınız sorun yaratmıyor

Soru: 1 Mart 1973 doğumluyum. 1 Ocak 1988 de sigorta girişim var. Şu anda 4000 gün prim ödemem var. Sorum sigortalı olduğumda 15 yaşındaydım. Buna göre benim sigorta giriş tarihim 18 yaşımı doldurduğum tarih mi? Yoksa 1 Ocak 1988 mi? Buna göre ne zaman emekli olurum?

Geçmişte primi ödenmeyen boş günlerin toplu para ödenerek kazanılamaması hk.

Borçlanma yoluyla başlangıç tarihi geri çekilemez

Soru: 1 Ekim 1990 da SSK girişim var. Ancak 1994 yılına kadar prim yatırılmadı. Prim ödemem 5675 gün oldu. Primimin fazlası bile var. Emekli olmak için yaşı beklemekteyim. 1994 yılından itibaren sistemde görünüyor. Şuan emeklilik yaşım 29 Haziran 2021 de doluyor. Aradaki 4 senelik boşluğu kapatmak ve erken emekli olabilmek için ne yapmam gerekiyor? Ve ne kadar para yatırırsam erken emekli olabilirim?

2 milyon 743 bin emeklinin yüzde 70’inin yararlanacağı intibak zammı hk.

Faruk Çelik'ten intibak zammı müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “intibak”ın ayrıntılarını BUGÜN’e açıkladı.


Çalışmaların tamamlandığını belirten Çelik, “2 milyon 743 bin emeklinin yüzde 70’inin yararlanacağı yasa, 1981 öncesi emekli olanları da kapsıyor” dedi.

Yaştan emekli olmanızın avantajı hk.

Yaştan emekli olmanız avantajlı

Soru: 1)Doğum tarihim 13 Ocak 1956 olup, 1986 da SSK'lı oldum. 31 Ekim 2011 tarihi itibariyle toplam 4008 gün prim ödemem var. 1976 yılında 20 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanmamı ödersem ne zaman emekli olurum?
2- Yaştan ne zaman emekli olabilirim?

600 gün askerlik borçlanması yaparak emeklilik hk.

Primi 5225 güne tamamlamalısınız

Soru: 1962 doğumluyum.1986 da sigortam başladı. 3881 gün prim ödemem var. 600 gün askerlik borçlanması yaparsam, ne zaman emekli olabilirim?

Emekli ikramiyesi almak için dava yolunu deneme hk.

Emekli ikramiyesi için dava yolunu deneyebilirsiniz

Soru: 1945 doğumluyum. 1970-1978 yılları arası devlet memurluğu yaptım. 1987 yılında SSK'dan emekli oldum. Anayasa Mahkemesinin 9 Temmuz 2011 tarihli iptal kararı üstüne SGK' ya dilekçe yazdım, olumsuz cevap geldi. Benim ikramiye alma olasılığım var mı? Varsa ne yapmalıyım?

Romatizma nedeniyle yürümekte zorlanan sigortalının malulen emeklilik durumu hk.

Annenizin malulen emekli olması çok zor

Soru: Annem 1 Ocak 1956 doğumlu. 1 Temmuz 2006 tarihinden beri tarım Bağ-Kurlu. Annemin ayaklarından romatizmal bir rahatsızlık sebebiyle yürümekte zorlanıyor. Acaba annem malulen emekli olabilir mi? Olmazsa, normal şartlarda hangi şekilde en kısa zamanda emekli olabilir?

Asgari ücretle zorunlu çalışma halinde emekli aylığınızın düşmesine karşı dava açma hk.

Emekli aylığınızın düşmesi yasal bir durum davayla kazanacağınız bir hak bulunmuyor

Soru: Emekliliğime 4 sene kala işten 2007’de çıkartıldım. Ailemin geçimini ve sağlıktan yararlanmak için askeri ücretle çalıştım. Sizin Posta gazetesi köşenizde bunla ilgili bir soruyu yanıtlamıştınız. Düşükten sigorta primi ödenirse aylık bağlama oranı düşeceğini söylediniz. Ama mecburen çalışma sorunda olduğum için benim düştü. Ama ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorum. SGK da müdüre sordum, biz bileyiz Diyerek başından savdı. 2009 da bileşim fuarına gelen devletin SGK yetkilisine sordum. İyi’ ki çalışmaya devam etmişsin dediler. Sizden ricam kaybım ne kadar? Bunun düzeltilmesi için SGK na dava açabilir miyim? Nisan 2011 de 1.350 TL den emekli aylığım bağlandı. 4/c liyim. Askerliğimi daha önce ödemiştim. Toplam prim 9600 gün. 27 sene çalışmam var.

Askerlik borçlanmasının emekliliği öne çekmesi hk.

Askerliğinizin 200 günü borçlanmanız emekliliğinizi bir yıl öne çeker

Soru: 18 Mayıs 1969 doğumluyum. İlk olarak sigortalı işe giriş tarihim 7 Haziran 1993 dür. Askerden sonra sigortalı olduğum için, askerliğimin kaç ayını borçlanmam gerekiyor? Ve ne zaman emekli olabilirim?

Doğumlarımın sigortalılık ve emeklilik süreme katkısı hk.

Başlangıçtan sonraki doğumu borçlanır öncekini borçlanamazsınız

Soru: 1971 doğuluyum. Nisan 1998 de sigortalandım. 1996 ve 2004 doğumlu iki çocuğum var. Bu doğumlarımın sigortalılık süreme ve emeklilik süreme katkısı nedir? Ne zaman emekli olabilirim?

2.5 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 2012 yılı zamları hk.

Memura zam yağacak

Ekonomi bakanları, yaklaşık 2.5 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 2012 yılına yönelik zamlara ilişkin stratejiyi belirledi.

Yeni sigortalı olanların emeklilik şartları hk.

Eşiniz 7200 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi

Soru: Eşim illaki sigortalı olup emekli olmak istiyor. Eşim 1971 doğumlu ve şu ana kadar hiçbir sosyal güvencesi yok. Hangi kuruma kayıt olursak ve kaç gün ve kaç yaşında emekli olabilir?
Recep YAVUZ

Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik hk.

70 gün askerlik borçlanması yeterli

Soru: Doğum tarihim 1 Kasım 1964, ilk defa sigortalı çalışmaya başladığım tarih 1 Şubat 1987’dir. 1 Mart 1985 ile 30 Ağustos 1986 arasında toplam 18 ay askerlik yaptım. Bu güne kadar hiç boş günüm olmadı.(1988 -1998 yılları arasında Akbank Tekaüt sandığına bağlı çalıştım) Sizden ricam askerlik süremin ne kadarını borçlanırsam, emekli olma süremi öne çekmiş olurum? Ve ne zaman, kaç yaşında emekli olurum? Ne yapmamı önerirsiniz?

1 yıl olan kıdem tazminatına hak kazanma süresini aşağı çekme çalışmaları hk.

Kıdem tazminatında önemli gelişme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatlarının kaldırılmayacağını ve bir yıl olan tazminata hak kazanma süresini aşağı çekmek için çalıştıklarını açıkladı.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com