Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Ekim 2016 Pazar

Genel sağlık sigortalısının anne babası sağlık hizmetlerinden ne şekilde faydalandırılacaklardır?


Genel sağlık sigortalısının anne babası sağlık hizmetlerinden ne şekilde faydalandırılacaklardır?

Genel Sağlık sigortalısının, her türlü kazanç ve irattan elde ettiği gelirler toplamı yürürlükte bulunan askeri ücretin net tutarından daha az olan ana-babası adına, genel sağlık sigortalısının sağlık yardımı talep ve taahhüt formunu tam ve eksiksiz olarak doldurması halinde sağlık hak sahipliği oluşturulacaktır.

SGK Yurtiçi Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartları hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Sosyal güvencesi olmayan anne-babanın 18 yaşından küçük çocuklarının sosyal güvenceleri var mıdır?


Sosyal güvencesi olmayan anne-babanın 18 yaşından küçük çocuklarının sosyal güvenceleri var mıdır?

Sosyal güvencesi olmayan anne-babanın 18 yaşından küçük çocukları genel sağlık sigortası kapsamına alındıklarından, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın T.C. numaralı kimlik belgeleri ile sağlıktan yararlanabileceklerdir.

SGK Yurtiçi Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartları hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Tek hekim ve sağlık kurulu raporları nasıl düzenlenmekte ve ödenekleri nasıl ödenmektedir?



Tek hekim ve sağlık kurulu raporları nasıl düzenlenmekte ve ödenekleri nasıl ödenmektedir?

Geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalının sağlık ve tedavi durumunu belirtir raporların Kurumumuzla anlaşmalı özel ve resmi sağlık tesislerince e-Ödenek programı üzerinden elektronik ortamda düzenlenmesi gerekmektedir. Bu tür raporlara ait ödemelerin yapılabilmesi sosyal güvenlik mevzuat hükümleri çerçevesinde belirtilen şartlara tabidir.

 Ayaktan tedavilerde hizmet akdiyle bir veya daha fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalıya tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre yirmi günü geçmemek kaydı ile istirahat süresi on gün daha uzatılabilir. Eğer tek hekim sigortalının istirahatinin devam etmesi gerektiğine karar verirse, sigortalı için düzenlenecek olan yeni rapor, sağlık kurulu tarafından düzenlenmelidir. Bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından ayaktan tedavilerde verilecek istirahat sürelerinin toplamı 40 (kırk) günü geçemez. Bu süreyi geçen istirahat raporları sağlık kurulunca verilir. Ancak, tek hekimin sigortalı için yatarak tedavi öngörmesi halinde bu süreler 40 günün hesabına dahil edilmez. Belirtilen bu şartlar, sigortalıya geçici iş göremezlik ödeneği ödenmesi için mevzuat tarafından belirlenmiştir. Sigortalının almış olduğu tek hekim raporunun 10 günü aşan ya da bir takvim yılı içerisinde 40 günü aşması halinde, aşan süreler için ödenek ödenmez.  Ancak; ödenek ödenmeyecek olsa dahi, kural olarak sigortalıya rapor düzenlenmesine bir engel bulunmamaktadır. Kurumla anlaşması olmayan sağlık hizmet sunucuları tarafından düzenlenen raporlara ait geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenebilmesi, Kurumla anlaşmalı resmi sağlık hizmet sunucularınca onaylanma şartına bağlıdır.
Rapor tek hekim tarafından hastalık vaka türünden verilmiş ise, ödeme raporun üçüncü gününden başlamak üzere her gün için yapılır. Ancak hastalık raporu sağlık kurulu tarafından verilmiş ise iki günlük kesinti yapılmaz, raporun başlangıç tarihinden itibaren ödemesi yapılır.

İş kazası ve meslek hastalığı raporlarında ise ister tek hekim ister sağlık kurulu tarafından düzenlenmiş olsun, ödeme yine rapor başlangıç tarihinden itibaren yapılır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Bağ-Kurluyum hangi şartlarda emekli olabilirim?


SSK 7000 gün Bağ-Kur 9000 gün prim arar
Soru: 28 Aralık 1985 doğumluyum. Mayıs 2006’da SSK girişim var. 2009 Marta kadar boşluk yok. Sonrası aynı tarihte Bağ-Kura geçtim hala Bağ-Kurluyum. Hangi şartlarda emekli olabilirim?
Ersin DURU
Cevap: Bağ-Kurda emekli olmak için; 9000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabiniz. Toplam olarak 9000 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 28 Aralık 2045’de Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz.
Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunduğundan, priminizin son1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak SSK’ya ödemeniz şartıyla toplam priminizi 7000 güne tamamlamanız halinde, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte SSK’dan emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Kuruma bildirilen iş kazası olayının iş kazası sayılıp sayılmayacağı hakkında bir karara varılabilmesi için gerektiğinde soruşturma ne şekilde yapılır?


Kuruma bildirilen iş kazası olayının iş kazası sayılıp sayılmayacağı hakkında bir karara varılabilmesi için gerektiğinde soruşturma ne şekilde yapılır?

Kurumun denetim ve kontrol ile yetkilendirilen memurları tarafından veya Bakanlık İş Müfettişleri vasıtasıyla soruşturma yapılabilir.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

2008 öncesi eşinden dolayı 4/a’dan (SSK) dul aylığı alıyorum. 2008’den sonra 4/b’den (Bağ-Kur) emekli olmam halinde dul aylığını almaya devam edebilir miyim? 2008 öncesi 4/a’dan (SSK) ölüm aylığı alan eş, 2008 sonrası 4/b’den (Bağ-Kur) yaşlılık aylığı alırsa eşinden aldığı ölüm aylığı ödenmeye devam edilir.


Eşimden dolayı 4(a)’dan (SSK) malul dul aylığı alıyorum, 4/b’li (Bağ-Kur) işe girmem halinde aylığı almaya devam edebilir miyim?

5510 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi gereği ölüm aylığı bağlanan eşin aylığı ancak, evlenmesi halinde kesilir. Çalışması halinde kesilmez.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com