Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Nisan 2014 Salı

Çalışan ve emeklilerin beklentileri hk.


Emeklilerin Nisan umudu

Promosyon ve intibak isteyen emeklileri, Nisan umudu sardı. 

Emekliler, bu ay içerisinde Ankara'dan müjdeli haberlerin gelmesini bekliyor


Milyonların heyecanla beklediği Nisan ayı geldi. Kamu çalışanları, taşeron işçiler, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borçluları, kendileriyle ilgili önemli düzenlemelerin bu ay Meclis'te ele alınmasını beklerken; emeklileri de Nisan umudu sardı. Emekliler promosyon ve intibak, yıl ve yaşı doldurup prim günü eksiği olanlar da emeklilik müjdesinin bu ay gelmesini istiyor. 


'REKABET YAŞANSIN' 
Yaklaşık 10.5 milyon emekli, banka promosyonunda mutlu sona Nisan ayı içerisinde ulaşılacağı beklentisi içinde. Emekliler, promosyon için devreye giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu ay özel bankalarla da masaya oturmasını bekliyor. Böylece kamu ve özel bankaları arasında rekabet yaşanacağını söyleyen emekliler, kendilerini rahatlatacak bir tutar üzerinde anlaşılmasını istiyor. 


'İNTİBAK SIRASI BİZDE' 
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar da adeta intibakla yatıp intibakla kalkıyor. İntibak zammı beklentisinde olan 2000 yılı ve sonrası emeklileri, bu ay içerisinde müjdeli haber geleceğini umut ediyor. İntibak sırasının kendilerine geldiğini belirten emekliler, "2000 yılından önce emekli olanlara yapıldığı gibi 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da intibak zammı verilmeli. Bu ay sonuç bekliyoruz" diyor. 


EMEKLİLİK HEYECANI
Bu ay müjde bekleyen bir kesim de prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar. Emeklilik için yıl ve yaşı tamamlayıp, prim günü şartına takılanlar, kendilerine geriye dönük borçlanma imkanı sağlanmasını istiyor. Yaklaşık 100 bin emekli adayı, bu konuda başlatılan çalışmanın bu ay tamamlanıp hayata geçirilmesi beklentisini taşıyor. 

Kaynak: TAKVİM

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın



Emekli maaşı miktarını hiç düşünmeden, eşim SSK'dan mı yoksa Emekli Sandığından mı daha çabuk emekli olur?


Eşiniz SSK statüsünden daha erken emekli olur

Eşim 1975 doğumludur. 1993 yılında SSK’lı olarak işe başladı. 1997 yılına kadar 780 gün SSK primi var. 1998-2007 arası hiçbir işte çalışmamıştır. 2008 yılından beri devlet memuru olarak çalışmaktadır.  Ailevi nedenlerden dolayı eşimin en kısa sürede emekli olması gerekiyor. Emekli maaşı miktarını hiç düşünmeden, eşim SSK’dan mı yoksa Emekli Sandığından mı daha çabuk emekli olur? Cevabınız SSK ise bu durumda yapmam gerekenler nelerdir? Ömer Karaca

Eşiniz, 25 tam yıl hizmet süresini ve 58 yaşını doldurmadan Emekli Sandığı statüsünden emekli olamaz. SSK statüsünden daha az prim günüyle, daha erken emekli olabilir. 

Sigorta başlangıcı 23 Mayıs 1993 tarihinden önce ise 5600 prim günüyle 49 yaşını, sonra ise 5675 prim günüyle 50 yaşını doldurduğunda veya 3600 prim günüyle 58 yaşını doldurduğunda SSK statüsünden emekli olabilir. Ancak SSK statüsünden emekli olabilmesi için en az, son 1260 gün SSK kapsamında prim ödemiş olması gerekiyor.

 3600 Günden Yaştan Emeklilik Başvuruları

Emekli olduğunuzdan SSK’lı babanızdan aylık bağlanmaz

Kendim Emekli Sandığı emeklisiyim. Rahmetli babam SSK emeklisiydi. Bu yüzden bana babamın maaşını alamayacağımı söylediler. Ancak Sosyal Güvenlik Kuruluşları aynı çatı altında toplanması nedeniyle benim ve benim konumumda olanların bu haktan yararlanması gerekmez mi? Leyla Akduman

Sosyal Güvenlik Kurumları ve sosyal güvenlik kanunlarının birleştirilmesindeki temel amaçlardan biri de farklı sosyal güvenlik kanunlarına tabi çalışanlar ile hak sahiplerinin hak ve yükümlülükleri arasındaki norm ve standart birliğinin sağlanmasıydı. Ancak 1 Ekim 2008 öncesi için norm ve standart birliği, özellikle de dul ve yetim aylıkları açısından maalesef sağlanamadı.

SSK sigortalısının kız çocuğuna yetim aylığı bağlanması için kız çocuğunun herhangi bir sosyal güvenlik kanunu kapsamında çalışmaması veya emekli aylığı almıyor olması şartı aranıyor. Siz SSK, babanız Emekli Sandığı emeklisi olsaydı, babanızdan yetim aylığı almanız mümkün olacaktı.

 Karşılaştırmalı SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

25 yıl hizmet süresi ve 55 yaş şartlarıyla emekli olursunuz

SSK girişim Temmuz 1989. 12 Aralık 1996 tarihine kadar toplam 600 günlük SSK primim var. Bunu Emekli Sandığına eklettim ve parasını yatırdım. 12 Aralık 1996’dan beri Emekli Sandığına tabi çalışıyorum. Ne zaman emekli olabilirim? Sedat Çelebi

Emeklilik için 25 yıl fiili hizmet süresi ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet süreniz 15 Nisan 2020 tarihinde doluyor. Doğum tarihinizi belirtmemişsiniz. Hizmet sürenizle yaşınızı doldurduğunuzda emekli olmaya hak kazanırsınız.

 Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?

Hangi statüden daha erken emekli olurum?

8 Ocak 1965 doğumluyum. Doğum borçlanması yapamıyorum. 29 Nisan 2003 tarihinde bir günlük SSK sigortam var. Daha sonra, 29 Kasım 2006 tarihinden itibaren bugüne kadar isteğe bağlı Bağ-Kur sigortalısıyım. Bundan sonra 4/a kapsamında çalışacağım. 4/a'dan veya 4/b'den hangisinden önce emekli olurum? Hamdiye Mor

Prim gününüzü 7000 güne tamamladığınızda veya 4500 prim günüyle, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 29 Nisan 2028 tarihinde 4/a (SSK); 5400 prim günüyle, 60 yaşınızı dolduracağınız 8 Ocak 2025 tarihinde 4/b (Bağ-Kur) statüsünden emekli olabilirsiniz.

Bu durumda, 4/b statüsünden üç yıl daha erken emekli olmanız mümkün olmakla birlikte, 4/a statüsünden daha az prim günüyle (4500 günle) emekli olmanız mümkün olabilecektir. Bu nedenle tercihi kendiniz yapmalısınız. Ancak hangi statüden emekli olmayı tercih ederseniz, son 2520 gün içinde en az 1261 gün o sigortalılık kapsamında prim ödemiş olmanız gerekiyor.

 Bağ-kur’dan SSK’ya Geçiş İşlemleri

Askerlik borçlanması emeklilik tarihimi geri çeker mi?

10 Ocak 1973 doğumluyum. SSK başlangıcım 5 Mayıs 1996. Şu an çalışmaya devam ediyorum. Askerliğimi sigortalı olmadan önce yaptım. Ne zaman emekli olurum? Askerlik borçlanması yapsam, emeklilik tarihimi geri çeker mi? Gürhan Özdemir

5 Mayıs 1996 sigorta başlangıcıyla emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 prim günü ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Altı ay askerlik borçlanması yaparsanız, prim günü şartınız 5750’ye, yaş şartınız 55’e düşer ve bir yıl erken emekli olursunuz.

 Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik

Oğlumun Bağ-Kur primlerini geri alabilir miyim?

Yazılarınızı büyük bir zevkle takip ediyorum. 44 yaşındaki bekâr oğlumu kaybettim. Ben Bağ-Kur emeklisi bir babayım. Oğlum da 13 yıl Bağ-Kur ödemesi yapmıştı. Oğlumdan maaş alamayacağımı öğrendim. Acaba oğlumun 13 yıl birikmiş Bağ-Kur primlerini mirasçısı olarak alabilir miyim? Ayrıca 40 yaşında bekâr bir kızım var. Mehmet Acar

Vefat eden sigortalının primleri, ancak hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanamaması halinde, hak sahiplerine toptan ödeme şeklinde geri veriliyor. Hak sahibi olsaydınız zaten oğlunuzdan size aylık bağlanırdı. Oğlunuzun yasal mirasçısı olsanız da hak sahibi olmadığınızdan, siz ve kızınız oğlunuzun primlerini geri alamaz.

 Bağ-kur prim borçlanması yapabilir miyiz? 

55 yaşınız dolduğunda emekliliğe hak kazanırsınız

8 Ocak 1978 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 17 Mayıs 1995. Şu an itibariyle toplam 2130 gün prim ödemem var. 2003 yılında 6 ay kısa dönem askerlik yaptım. Ne zaman emekliliğe hak kazanırım? Cem Mengüverdi

Emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 prim günü ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. 5750 prim günüyle, 55 yaşınızı dolduracağınız 8 Ocak 2033 tarihinde emekli olmaya hak kazanırsınız. Askerlik borçlanması emeklilik şartlarınızı değiştirmez, sadece prim günü kazandırır. 

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com