Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2014 Cuma

Silinen Bağ-kur günlerimi geriye dönük satın alsam ne zaman emekli olurum?


Silinen primlerinizi güncel değeriyle ödeyerek emekli olabilirsiniz

Soru: 1988’de Bağ-Kurluydum. Bağ-Kur borcu silinmiş. Geriye dönük satın alsam. Ne zaman emekli olurum?

Ekrem ŞEKER

Cevap: Silinen primlerinizi bugünün değerleriyle ödeyerek kazanabilirsiniz. Başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl)  olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile, emekli olma şartlarını değiştirebiliyor.  Başlangıcınızın 1 Haziran 1988 olduğunu ve bugüne kadar aralıksız prim ödediğinizi varsayarsak, Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan, 50 yaşınızı dolduruyorsanız istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 50 yaşınızı dolduracağınız zaman emekli olabilirsiniz.

 

Primi 3600 güne tamamlayarak emekli olacaksınız

Soru:1 Ocak 1953 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 10 Nisan 1976 olup 81 gün prim ödemem var. 2011-2013 yılları arasında 660 gün Bağ-Kurdan prim ödedim. 1973 te 20 ay askerlik yaptım. Emekli olabilmem için ne yapmam gerekli? Ve ne zaman emekli olurum?

Naim KELEŞ

Cevap: 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 23 yıldan fazla süredir sigortalı olduğunuzdan, eski yasa şartlarıyla emekli olacaksınız. Eski yasaya göre yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz.

Askerliğinizi borçlandıktan sonra 2259 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

 

Askerliğinizin 400 gününü borçlanıp 53 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz

Soru: 12 Aralık 1964 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Ocak 1994’dür. Günüm dolmuş. Şimdi askerlik yatırırsam ne zaman emekli olurum?

Zeynel RIDVANOĞULLARI

Cevap: Askerlik sürenizin 400 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 400 gün geri gider ve emekli olmak için;25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Günüm dolmuş dediğinize göre prim ödemeniz yeterli. Toplam 5600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 12 Aralık 2017’de emekli olabilirsiniz.

 

Başlangıç ilk defa prim ödenen gündür

Soru: Ben 1971 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 5 Nisan 1986 bu tarihinde çalışmış olduğum işletmeye sigorta müfettişleri gelerek sigorta kaydımızı yaptı. Fakat işyeri sahibi prim ödemediğinden ilk prim ödemesi 1 Mart 1990 yılında başka bir işletmeden yapıldı. Emeklilik şartları hesaplanırken sigorta başlangıcı mı? Yoksa ilk primin yattığı tarih mi esas alınır...6588 gün prim ödemem bulunuyor.

Emeklilikte hangi şartlara tabiyim..

Cihangir FINDIK

Cevap: Emeklilik açısından sigorta başlangıç tarihi kişileri emekli eden malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına ilk defa prim ödenen gündür. Müfettiş tespitinde işveren girişinizi yapmış, çalışma süresi bildirmemişse, sadece girişin bildirilmesi emeklilik açısından başlangıç sayılmaz. 

Elinizde müfettiş raporları varsa, iş mahkemesine dava açarak belge veya şahitlerinizle 5 Nisan 1986’yı başlangıç saydırmanızda mümkün.

1 Mart 1990 başlangıcınıza göre emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 2023 de 52 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

 

Aynı kurumdan emekli olan eşlerde dul aylığı alabilir

Soru: Ben ve eşim aynı kurumdan SGK ‘dan emekli olacağız. Her hangi birimizin ölümü durumunda hem kendi hem de ölenin aylığını alabilir miyiz?

MEHMET

Cevap: Aynı sosyal güvenlik kurumundan emekli olsalar da hayatta kalan es vefat eden eşinden dolayı ölüm(dul)  aylığı alabilir.  Ancak emekli olmayan eşe yüzde 75 oranında aylık bağlanırken emekli eşe yüzde 50 oranında aylık bağlanır.  

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın



5400 günle Bağ-Kur veya 3600 günle SSK'dan emeklilik

5400 günle Bağ-Kur, 3600 günle SSK’dan  emekli olabilirsiniz
18 Mayıs 1964 doğumluyum. 10 Nisan 1985-1 Mayıs 1990 yılları arasında esnaf Bağ-Kur’lu olarak çalıştım. Primlerimi 5 yıl tam olarak ödedim. Bu tarihten sonra çalışmadım. Mayıs 1984 ve Temmuz 1988 doğumlu iki çocuğum var. Emekli olabilmem için ne yapmam gerekiyor? Gönül Yaman
4/a (SSK) kapsamında çalışmanız olmadığından, bundan sonra 4/a kapsamında sigortalı olsanız da her iki doğum da ilk defa 4/a sigortalısı olacağınız tarihten önce gerçekleşmiş olacağından, doğum borçlanması yapamıyorsunuz.
10 yıl daha prim ödeyerek, prim gününüzü 15 tam yıla (5400 güne) tamamladığınızda, 4/b (Bağ-Kur) statüsünden emekli olabilir, eksik prim gününüzü isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödemek suretiyle tamamlayabilirsiniz.
Diğer bir seçenek olarak, en az son 1260 günü 4/a kapsamında olmak koşuluyla, 1800 gün daha prim ödeyerek, prim gününüzü 3600 güne tamamlayıp, 58 yaşınızı dolduracağınız 18 Mayıs 2022’de 4/a statüsünden emekli olabilmeniz de mümkün.
Sezgin Özcan - SÖZCÜ

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com