Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2015 Pazartesi

Askerlik borçlanmamı yaptırmama gerek var mı? - Ne zaman ve hangi şartlarda emekli olurum?

Askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok

Soru: 4 Nisan 1972 doğumluyum. 1 Temmuz 1991 tarihinde sigortalı oldum. 5300 gün prim ödemem var. Halen çalışmaktayım. Askerlik görevimi 19 Kasım 1991’de ay olarak yaptım. Askerlik borçlanmamı yaptırmama gerek var mı? Ne zaman ve hangi şartlarda emekli olurum?
Adem AKIN
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. 300 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5600 güne tamamlamanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 4 Nisan 2025’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Sadece primi artırır. Bize göre borçlanmanıza gerek yok.
Ekrem Saris - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com