Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Şubat 2017 Pazar

Atamayla belediye başkanı olanların makam tazminatı hk.

Atamayla belediye başkanı olanlar makam tazminatından yararlanamıyor
Soru: 1982 - 1984 yılları arasında belde belediye başkanlığı görevi yaptım. Görev sürem boyunca beni hiçbir sosyal güvenlik kurumuna tabi tutmadılar. 1979 Mart ayında aynı yerde fen memuru olarak işe başlamıştım. 1981’de askerlik dönüşü  beni  1 Nisan da başkan olarak atadılar.  1984’de görevim sona erdi. İki sene görev yapmama rağmen, hiçbir sosyal güvencem olmadı. Şu anda  SSK emeklisiyim. Acaba geriye  dönük bir hak iddiam olabilir mi?
İsmail ÜZÜMCÜ
Cevap:  Seçimle göreve gelen belediye başkanlarına emekliliklerinde ödenen tazminatlar ve diğer haklar, maalesef atama ile göreve gelen belediye başkanlarına ödenmiyor. Hatta Belediye başkanlığı yaptığınız dönem de, seçimle gelen belediye başkanları istekleri halinde Emekli Sandığı ile ilişkilendirilmesine rağmen, sizin gibi atamayla gelenlerin bu hakkı da bulunmuyordu. Dolayısıyla geriye doğru hak iddia etseniz dahi sonuç alamazsınız. Çünkü bu konuda açılan davaları kişiler kaybediyor. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Tek hekim tarafından bir defada en fazla kaç güne kadar rapor verilebilmektedir?



Tek hekim tarafından bir defada en fazla kaç güne kadar rapor verilebilmektedir?

Sigortalılara tek hekim tarafından bir defada en fazla 10 güne kadar rapor verilebilmektedir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise, hekim, bunu bir defa daha tekrarlayabilmekte ve yine en fazla 10 güne kadar olmak kaydı ile toplamda en çok 20 gün istirahat verebilmektedir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com