Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2016 Pazartesi

Şu an itibari ile primim dolmuştur ne zaman emekli olurum acaba?

49 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olacaksınız
Soru: 3 Ocak 1973 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Eylül 1986’dır. Şu an itibari ile primim dolmuştur. Ne zaman emekli olurum acaba?
Yalçın YAŞAR
Cevap: Emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. 5300 gün priminiz varsa, bundan sonra prim ödemeseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 3 Ocak 2022’de emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Bizlere ne kadar dul ve yetim maaşı bağlanır?

Ölüm aylığı vefat tarihi takip eden aybaşından itibaren bağlanır

Soru: Eşim 16 Ağustos 2015 tarihinde memurken vefat etti. 8 yaşında ve 5 yaşında iki tane kızım var. Eşimin 2530 gün SSK primi var. 700 gün de emekli sandığı primi var. Bizlere ne kadar dul ve yetim maaşı bağlanır? Bağlanacak emekli maaşı vefat tarihinden itibaren mi olur?
Mehmet BÜYÜKKIRCALI
Cevap: Eşinizden dolayı size ve çocuklarınıza bağlanacak ölüm aylığı tutarı eşinizin, çalışma hayatı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarına göre değişir. Eşinizin vefat tarihini takip eden aybaşından itibaren size yüzde 50, çocuklarınıza ise yüzde 25 oranında aylık bağlanır.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com