Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Nisan 2014 Çarşamba

SSK primi ödenmeye başladıktan sonra Bağ-kur otomatik olarak düşer mi?


Şirket ortağı SSK’lı çalışmaya başlarsa Bağ-kur kaydı otomatik olarak düşer mi?

SORU:

Merhaba,

Çok kısa bir sorum olacak. Telefonla SGK, Bağkur servislerine maalesef ulaşamadım.

Eşim LTD şirket sahibi ve Bağkurlu.


Farklı bir Kurumdan SSK’lı olursa SSK ödenmeye başladıktan sonra Bağkur'u otomatik olarak düşer mi?


Yoksa önce hisse devri yapıp Bağkur'dan çıkması mı gerekir?


Teşekkürler


Saygılarımla

Lale Ö.


CEVAP:


Lale hanım; eşiniz başkasına ait bir işyerinde veya şirkette SSK'lı çalışmaya başladığı anda limited şirket ortaklığından dolayı devam eden Bağ-kur kaydı otomatik olarak duracaktır.


SSK'lı çalışmaya devam ettiği sürece Bağ-kur devreye girmeyecektir.

SSK'lı çalışma nedeniyle; Bağ-kur kaydının durması için önceden hisse devri yapmasına gerek yoktur, başkasına ait işyerinde fiilen SSK'lı çalışmaya başlaması yeterlidir.


Ancak SSK çıkışı verildiği anda şirket ortaklığı devam ediyorsa Bağ-kur yeniden devreye girecektir.  İleride yeniden işe girerse Bağ-kur tekrar duracaktır. Ancak bu işe giriş çıkışlar arasındaki süreler otomatik olarak Bağ-kur dökümünüze yansımaz. Siz talep ederseniz Bağ-kur hizmet süreniz güncellenir, talep etmezseniz emeklilik olurken karşınıza borç olarak çıkartılır. Bu durum şirket ortaklığınız devam ederken SSK'lı çalışmanıza ara vermeniz halinde söz konusu olur.


Eğer hiç ara vermeden SSK'lı çalışırsa sorun olmayacaktır. 


Önemli Not: Kesinlikle kendi işyerinde veya ortak olduğu şirkette SSK'lı çalışmasın, bu hizmetler emeklilik aşamasında iptal edilir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
Bağ-kur sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com