Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Mart 2012 Cumartesi

Engelli Emeklilik Hesaplama


Kaç yaşında emekli maaşım bağlanır?

Primi tamamlayan yaşı dolana kadar çalışmayabilir

Soru: İki sorum olacak. 22 Ocak 1977 doğumlu bayanım. 9 Eylül 2000 de SSK' lı oldum. Şu anda 3.408 gün pirimim var.
1)4500 günümü tamamladığımda çalışmadan ve ödeme yapmadan sadece emeklilik yaşımı bekleyebilir miyim?
2-Kaç yaşında emekli maaşım bağlanır?

Bu koşullarda SSK’lı olsam ne zaman Bağ-Kuru devam ettirsem ne zaman olabilirim?

Bağ-Kurdan Aralık 2022’de SSK’dan Eylül 2015 de emekli olabilirsiniz

Soru: 6 Ocak 1964 doğumluyum. 18 ay askerlik yaptım. 1 Haziran 1992 de başlayan Tarım Bağ-Kurumu, 1 Kasım 1994’te durdurdum. 1 Kasım 2001’de tekrar başlattım. Bu koşullarda SSK’lı olsam ne zaman emekli olabilirim? Bağ-Kuru devam ettirsem ne zaman olabilirim?

Sadece sağlıktan yararlanmak için sağlık pirimi ödesem emekliliğimi engeller mi?

Genel Sağlık Sigortasına prim ödemeniz emekliliğe mani değil

Soru: 15 yıl ful Bağ-Kur ödedikten sonra kapatıp sadece sağlıktan yararlanmak için sağlık pirimi ödesem emekliliğimi engeller mi?

1 Temmuz 1992 SSK başlangıç tarihim var ne zaman emekli olurum?

49 yaşı doldurmanız gerek

Soru: 25 Temmuz 1974 doğumluyum. 1 Temmuz 1992 SSK başlangıç tarihim. Yaklaşık 6800 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum?

Emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartını sağlayıp yaşı dolduramayanlar kıdem tazminatını alarak işinden ayrılabilir

15 yılı dolduracağınız 2 Mayıs 2012 de Kıdem tazminatı alarak ayrılabilirsiniz

Soru: 22 Kasım 1971 doğumluyum. 2 Mayıs 1997 tarihinde başladığım işyerinde bir fiil çalışmakta olup, şu anda 5300 gün prim ödemem var. İş yerinden en iyi şartlarda nasıl ayrılabilirim?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hk.

İntibak yasası TBMM'den geçti


TBMM Genel Kurulunda, 2000 yılı öncesi emekli aylıklarında yaşanan farklılığı gidermeyi amaçlayan ve kamuoyunda “intibak” olarak bilinen tasarı, kabul edilerek yasalaştı.

23 yıl sigortalılık süresini tamamlamam ve 7200 gün prim ödemesi ile emekli olmam mümkün mü?

52 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 19 Temmuz 1972 doğumluyum. Sigortalı olarak ilk işe giriş tarihim 1 Şubat 1991 olup, bugüne kadar 6107 gün prim ödemişliğim var. 21 yıldır sigortalıyım. Bunlara göre; 23 yıl sigortalılık süresini tamamlamam ve 7200 gün prim ödemesi ile emekli olmam mümkün mü?
Ufuk MADEN

8.9.1999 tarihinden sonra sigortası başlayanların en erken emeklilik durumu hk.

Geç sigortalı olanlar Bağ-Kur’dan daha erken emekli olurlar

8.9.1999 gününden sonra sigortası başlayanların SSK’dan kısmi emekliliği için en az 25 yıl gerekir ama bunun yerine Bağ-Kur’dan emekli olmaları daha erken olur. Alacakları aylıkta ay be ay ödeyecekleri prim kadar olur…

Yargıtay tuzağa dur dedi!

Yargı, SGK’nın doğum borçlanması tuzağını bozdu

Bu köşenin müdavimleri hatırlayacaklardır. Kaç kere sizleri “Doğum borçlanmasında SGK tuzağına dikkat edin” diye sizleri uyarmıştık. Hatta daha ileri gidip tuzağa karşı dava açın demiştik. İşte o davalardan birisi sona erdi ve Yargıtay tuzağa dur dedi..

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com