Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Temmuz 2017 Perşembe

3600 günle yaşı beklemeden emekli olabilir miyim?

3600 günle yaşı beklemeden emekli olabilir miyim?
Soru: 21 Nisan 1961 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Mayıs 1979 olup bugüne kadar 4030 gün primim var. Askerliğimi borçlanmadım. 57 yaşındayım. 3600 günden yaş beklemeden emekli olabilir miyim? 
   Şükrü Serhat KARATAŞ
Cevap:3600 günle yaşı beklemeden emekli olamazsınız. 3600 günle 60 yaşını dolduracağınız 21 Nisan 2021’de emekli olabilirsiniz. Muhtemelen 20 ay(600 gün) askerlik yaptınız. Askerliğinizi borçlanıp, 370 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Ne zaman emekli olabilirim? - Askerlik borçlanması yaparsam fayda sağlar mı?

56 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 10 Ekim 1975 doğumluyu. Guvenlik olarak 3 Ocak 1998 sigortalı çalışmaya başladım. İşten 31 Mayıs 2016’da ayrıldım. 1 Nisan 2017’de Havalimanı işletmesinde ise başladım. Ne zaman emekli olabilirim? Askerlik borçlanması yaparsam fayda sağlar mı?
Barış SARIKAYA
Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizin 280 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için;25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz. Priminiz yeterli olduğundan 56 yaşınızı dolduracağınız 10 Ekim 2031’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Emekli İkramiyesi alabilir miyim? - Alamazsak ne yapmak gerekiyor?

10 gün SSK primi emekli ikramiyesi almanıza mani oluyor
Soru: 1989 da öğretmenliğe başladım,  Eylül 2016 da KHK ile ihraç oldum.  27 yıl memuriyet görevim var.  Ayrıca yüzde 70 özürüm den dolayı vergi indirim raporum var. Normal emekliliğime 1 yıl var. Vergi indiriminden dolayı erken emeklilik hakkım bulunuyor. Ancak 1988 de (Memuriyete başlamadan önce) SSK girişim var ve 10 günlük prim yatırılmış. Bu durumda erken emekli, ya da normal emekli olsam, Emekli İkramiyesi alabilir miyim? Alamazsak ne yapmak gerekiyor?  Bir de; maaş- ikramiye yönünden erken emeklilik mi, normal emeklilik mi daha avantajlı olur?     
KHK mağduru öğretmen
Cevap: Görevinden ihraç edilen ve gerek memuriyet öncesi, gerek memuriyet sonrası SSK veya Bağ-Kur hizmetlerini birleştirerek emekli olan memur, emekli ikramiyesi alamıyor. Memuriyet öncesi 10 gün SSK priminiz memuriyet hizmetinizle birleştirilerek emekli olacağınızdan, emekli ikramiyesi alamazsınız. Bu kanun hükmü olduğundan maalesef yapılacak bir işlem bulunmuyor. Her konu da olduğu gibi bu konuda da dava açma hakkınız var. Ancak davadan da sonuç alamayacağınızı düşünüyoruz. Sorunuza göre, emekli olmak için aranan yaşın dolmasına bir yılınızı var. Yani yaşın dolmasını beklemektesiniz. Oysa engelli emekliliği ile yaş aranmadan emekli olacaksınız. Emekli aylığınızda fark olmaz. Biran önce emekli olmanızda yarar var.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com