Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Haziran 2013 Pazar

Çalışanların emekli maaşı paradoksu - İKİ YÖNTEM VAR - KAZANÇ YELPAZESİ - Celal KAPAN yazdı!

Çalışanların emekli maaşı paradoksu 
  
Okurumuz Gül Erdoğan, "Yüksek Emekli Maaşı" konulu yazılarımızı okumuş. Kendi sigortalılığıyla ilgili özel durumları da belirterek "Ama nasıl?" diye soruyor. 1970 doğumlu olup, ilk kez 1988 yılında sigortalı olan Okurumuz, 1989-1996 döneminde Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışmış. 1997 yılından sonra da özel sektörde çalışmaya devam ediyor. Uygulamada hala çözümlenemeyen bir soruna da parmak basıyor. Çünkü okurumuzun sigorta bildirimleri asgari ücretin biraz üzerinde, fakat aldığı gerçek maaşın hep altında yapılmış. Doğal olarak bu durum alacağı emekli maaşını düşürecek. Kendi imkanlarıyla, bu gün emekli olsa ne kadar emekli aylığı bağlanacağını hesaplatmış. Bin lira civarında olacağı söylenmiş. Bu durum, sürdürmekte olduğu hayat standardını etkileyeceğinden kaybını nasıl telafi edeceğini araştırıyor. Seçenekleri arasında özel emeklilik sigortası primi yatırmak da var. Ancak özel sigorta primi yatırmak da bugünkü bütçesini zorlayacak. Okurumuz gerek bizim yazılarımızda ve gerekse de diğer araştırmalarından şu sonucu çıkarmış. Emekli yaşını doldurduğun anda emekli olmalısın. Çünkü her gecikme emekli maaşını düşürüp olumsuz etkiliyor. Acaba öyle mi? 

İKİ YÖNTEM VAR 

Erken emeklilik yasası çıkarsa sigortalılık süremi 25 yıla tamamlamam için askerlik borçlanması gibi bir şey yapılabilir mi? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!



Soru: 30.08.1971 doğumluyum. SSK girişim 01.01.1988. Yani 18 yaşımdan önce sigortalıydım. Şu anki prim günüm 8561’dir. Kendi hesabıma göre erken emeklilik yasası çıkarsa bende emekli olabileceğim. Acaba sigortalılık süremi 25 yıla tamamlamam için askerlik borçlanması gibi bir şey yapılabilir mi? 

M.YILDIZ 

Cevap: 

İşsizlik Ödeneği Geri Alınır mı? - İŞE İADE DAVASI SÜRECİNDE İŞSİZLİK MAAŞI ALINMASI!


İşe İade Davası Sürecinde Alınan İşsizlik Ödeneği Geri Alınır mı? 

İşveren ve işçi arasındaki iş sözleşmesinin işçi tarafının rızasına aykırı olarak feshedilmesi durumunda işe iade davaları açılması sık görülen bir vakıa. Bu tür davanın davacı aleyhine sonuçlanması zaten durumu değiştirmiyor. Fakat işçinin davayı kazanması halinde nasıl uygulama yapılacağı 4857 sayılı yasada ortaya konmuş.

Buna göre; 

İş güvenliği yasasında neler ertelenecek? - Dr. Resul KURT yazdı!



İş güvenliği yasasında neler ertelenecek?

Bir yıla yakın bir süredir iş sağlığı ve güvenliğini tartışıyoruz. Kanun çıktı ama henüz yönetmeliklerin tamamı yayınlanmadı ve uygulamalarda belirsizlikler var.

Tarımsal faaliyette bulunan kadınların mağduriyeti nasıl giderildi? - KADINLAR GERİYE DÖNÜK TARIM BAĞ-KUR SİGORTALISI OLABİLİR!


SGK tarımsal faaliyette bulunan kadınların mağduriyetini giderdi

Bilindiği üzere Bağ-Kur sigortalısı olması gereken bir faaliyette bulunan diğer bir ifade ile vergi mükellefi olan veya tarımsal faaliyette bulunan ya da limitet şirkete ortak, anonim şirkete kurucu ortak veyahut anonim şirketin ortağı olup aynı zamanda yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş olan kişiler Reform Yasasının yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihine kadar Bağ-Kur kayıt ve tescilini yaptırmamış iseler sigortalılıkları 1 Ekim 2008 tarihinde başlatılmaktadır. Yine anonim şirketlerin sadece kurucu ortağı olanlar 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sigortalı sayılmadıklarından bugün için geriye dönük olarak Bağ-Kur sigortalısı olmaları mümkün değildir.

Aynı şartlarla emekli olanların maaş farklılıkları nasıl giderilecek? - TÜM EMEKLİLERE İNTİBAK ZAMMI VERİLMESİ!



Maaşlar artacak

İki ayrı derneğin yürüttüğü çalışmalar ile bütün emeklilerin intibak alması gündeme geldi Aynı şartlarla emekli olanların maaş farklılıkları giderilecek. Düşük maaşlar yükseltilecek...

Doktor, ebe, hemşire, sağlık teknisyeni ve sağlık memurlarına müjde - REKOR ZAM!


Sağlıkçıya yüzde 50 zam

Doktorun nöbet saat ücreti 7.30 liradan 11 liraya hemşirenin ücreti ise 3.7 liradan 5.5 liraya çıktı.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com