Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Temmuz 2017 Pazar

Aynı anda birkaç firmadan sigortalı olmanın sakıncası var mı?

Birkaç firmadan sigortalı olmanın sakıncası var mı?
Soru Bir firmadan tam gün SGK’lı olarak görülmekteyim. İşim gereği başka firmaların işlerini de takip ediyorum. İş yaptığımız büyük firma, çalışılan her firma için sigorta istiyor. Eğer sigorta yatırmazsam iş takibi yapmayacağım. Bir kaç firmadan sigortalı olmamın bir sakıncası var mı? Kaç firma benim adıma sigorta yatırabilir.
Ömer Faruk YURDAKUL
Cevap: Bir kaç firmada sigortalı çalışmanızda bir sakınca yok. İstediğiniz kadar firma sizi sigortalı gösterebilir. Yeter’ ki o firmalarda fiili çalışmanız olsun. Ay içinde birden fazla firmada çalışma olması halinde, yapılan bildirimlerde prim ödeme gün sayısı bir ay için 30 gün sayılır. Ancak bildirilen kazanç tutarları prime esas kazancın üst sınırını aşmamak üzere birleştirilir.  Örneğin:üç firma bir kişi için, aynı ayda asgari ücret(1.777.50 lira) üstünden ayrı ayrı 30 gün çalışma bildirmişse, o ay için bu kişinin prim ödeme gün sayısı 90 gün değil 30 gün kabul edilir. Bildirilen kazançlarda prime esas kazancın üst sınırını aşmamak üzere birleştirilir. Ve o aya ait prime esas kazanç tutarı da 5,332.50 lira olarak dikkate alınır. Buda sigortalının ileride yüksek emekli aylığı almasına katkı sağlar. 
Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerliğimi sigorta başlangıcından önce yaptım ne zaman emekli olurum?

Askerliğinizin 8 ayını borçlanıp 57 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz
Soru: 12 Ekim1977 doğumluyum.  13 Temmuz 1999 sigorta başlangıcımla 6500 gün prim ödemem var. Askerliğimi sigorta başlangıcından önce yaptım. Ne zaman emekli olurum?
Recep DÜLGER
Cevap: Askerlik sürenizin 8 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz dahi, 57 yaşınızı dolduracağınız 12 Ekim 2034’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Erken emekli olmak için askerliğimin ne kadarını borçlanmalıyım ve ne zaman emekli olabilirim?

Askerliğinizi borçlanıp Aralık 2017 ayı sonunda emekli olabilirsiniz
Soru: 27 Mayıs 1966 doğumluyum. 20 Mayıs 1991 de sigortalı çalışmaya başladım. Bağ-Kur ve SSK prim toplamım 5300 gündür. Aralık 2017 ayı sonu itibariyle 1260 gün prim mi dolduruyorum. 3 Eylül 1986 ila 8 Mart 1988 arasında 18 ay askerlik yaptım. Erken emekli olmak için askerliğimin ne kadarını borçlanmalıyım ve ne zaman emekli olabilirim?
Cevat SAKAL
Cevap: Sorunuzu Aralık 2017’de Bağ-Kurdan sonra SSK'ya 1260 gün prim ödemiş olacağınız varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Bağ-Kurdan sonra SSK’ya ödediğinizi primi 1260 güne tamamladıktan sonra prim ödemeseniz dahi, 52 yaşınıza dolduracağınız 27 Mart 2018’de emekli olabilirsiniz. Ayrıca askerlik sürenizin tamamını boşanmanız halinde, SSK'dan emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi 5750 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve priminizi 1260 güne tamamlayacağınız Aralık 2017 ayı sonu itibariyle emekli olmanız da mümkün.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Kaç yaşında tazminatımı ve emekli aylığımı almaya başlarım?

İkramiye ve aylık için 55 yaşı doldurmanız gerek
Soru: 17 Temmuz 1971 doğumluyum. 14 Eylül 1994 yılında öğretmenlik görevime başladım. 1995-1997 yılları arasında askerlik hizmetimi yedek subay olarak yaptım. Kaç yaşında tazminatımı ve emekli aylığımı almaya başlarım?  1987 yılında SSK girişim yapılmıştır
Habil DEMİRALP
Cevap: Emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. 55 yaşınızı dolduracağınız 17 Temmuz 2026’da emekli aylığınız bağlanır ve emekli ikramiyeniz ödenir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com