Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Şubat 2014 Pazartesi

Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren son haber - DÜZENLEME 5 MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR!


Milyonlarca kişiye ‘torba’ müjdesi

Prim gününü doldurmuş emeklilik için yaş bekleyenler torba kanuna eklenecek bir maddeyle artık sağlık hizmetinden yararlanabilecek.

Yaş sınırını bekleyen yaklaşık 5 milyon kişi, aylık en düşük düzeyde prim olan 42 TL ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını kazanacak.


Emeklilikte yaş sınırını doldurmayı bekleyenler ile Bağ-Kurlulara, seçim öncesi son dakika sürprizi geliyor. Yerel seçimden önce çıkması beklenen torba kanuna, emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili bir madde de eklenecek. Bu kişiler, düşük düzeyde prim ödemeleri şartıyla emekli olana kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Gelir testine giren ve düşük gelir aldığını belgeleyenlerin primlerini ise devlet üstlenecek. Bağ-Kur prim borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamayanlara da kolaylık geliyor.


12 AYDA FAİZSİZ

Seçim öncesi dönemin son torba kanunu, sosyal güvenlik alanında olacak. Söz konusu kanuni düzenleme için uzun bir süredir çalışma yapılıyor. Hükümetin karar vermesi durumunda mart ayından önce meclise gelecek torba kanunda, genel sağlık sigortası için gelir testi yaptırmamış olanların borcunun yeniden yapılandırılması yer alıyor. 1 Ocak 2012’den bu yana yapılmayan gelir testleri için aylık 257 TL prim borcu tahakkuk ediyor. Bu kalemde biriken borç 4 milyar TL’yi aşarken, 3 milyon kişi şu anda borçlu durumda. Yapılması öngörülen düzenleme ile 12 ay içinde ana para ödemesini yapanlar, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınabilecek. Tüp bebekte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan deneme sayısının 2’den 3’e çıkarılması da torba kanun için çalışılan düzenlemeler arasında.


5 MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR

Torba kanunda “emeklilikte yaşa takılanlarla” ilgili de önemli bir düzenleme yer alıyor. Emeklilikte prim ödeme gün sayısı yükümlülüğünü yerine getirdiği halde sosyal güvenlik reformları nedeniyle yaş engeline takılanlar, bir süredir kendilerine emeklilik imkanı sağlanmasını istiyor. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmalarda böyle bir emeklilik imkanı verilmesi durumunda maliyetin yüksek olduğu sonucuna varıldı. Bu nedenle emeklilikle ilgili bir düzenleme öngörülmüyor. Bunun yerine emeklilikte yaşı bekleyen 5 milyon kişinin sağlık hizmetinden yararlandırılması planlanıyor. Yaşı bekleyenler şu an için en düşük sağlık primi olan aylık 42 TL ödeyerek sağlık hizmetinden yararlanabilecek.


Borçlu Bağ-Kur’luya sağlık hizmeti

Pakette ödenmeyen Bağ-Kur borçları için de iki ayrı düzenleme olacak. Bunlardan ilki uzun süredir ödenmeyen Bağ-Kur borçları için geçerli olacak. 24 aydan fazla süredir Bağ-Kur prim borcu olanların borcu ve buna karşılık bu borçlu oldukları döneme ilişkin sigortalılık bilgileri de silinecek. Borcunu ödeyip Bağ-Kurluluk hakkını devam ettirmek isteyenlere de borç yeniden yapılandırma imkanı sunulacak. Bir diğer düzenlemede de, Bağ-Kur prim borcu olduğu için sağlık hizmeti olmayanlar için gündeme gelecek. Buna göre, halen 60 gün prim borcu olanlar sağlık hizmeti alamıyor. Söz konusu düzenlemenin esnekleştirilmesi ve borçlu olanların sağlık hizmeti alabilmesi de şu anda masada.

Kaynak: MİLLİYET

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın





AŞAĞIDAKİ ÜRÜN ÇEŞİTLERİ İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. Akıllı Telefon Modelleri ve Fiyatlarını görmek için tıklayın
  2. iPhone Aksesuarlarını görmek ve incelemek için tıklayın
  3. Dizüstü Bilgisayar Fiyatlarını görmek için tıklayın
  4. Tablet Bilgisayar Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  5. Cep Telefonu Aksesuarlarını görmek için tıklayın
  6. LCD TV Plazma TV Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  7. Fotoğraf Makinesi Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  8. Video Kamera Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  9. Buzdolabı Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  10. Su Arıtma Cihazı Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  11. Çamaşır Makinesi Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  12. Elektrikli Süpürge Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  13. Traş Makinesi Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  14. Hediyelik Eşya Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  15. TV Sehpa Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  16. Çalışma ve Ofis Koltukları Modelleri için tıklayın
  17. Kitaplık Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  18. Oto Tuning İçin Aradığınız Tüm ürünler tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com