Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Ocak 2016 Pazartesi

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu - İŞTE 9 MİLYON EMEKLİNİN MAAŞLARINA YAPILACAK ENFLASYON ZAMMI MİKTARI!

Emekliye enflasyon zammı

Memur maaşlarına yaklaşık yüzde 1'lik enflasyon farkı artışı yapılacak. 9 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklisi de, 2016 yılı başında yüzde 3,18 enflasyon farkı alacak.

Enflasyonun 2015'te yüzde 8,81'e yükselmesi sonrasında memurlara enflasyon farkı ödenecek.

Memur maaşlarına yaklaşık yüzde 1'lik ek artış yapılacak.

Geçen yılın ilk altı ayında enflasyonun yüzde 4.76 olması üzerine 1 Temmuz 2015'ten geçerli olmak üzere memurlara yüzde 1.76'lık bir enflasyon farkı zammı yapılmıştı.

EMEKLİYE YÜZDE 3,81 ENFLASYON ZAMMI 

Çocuklarımın doğumu SSK işe giriş tarihinden öncedir - Nasıl borçlanma yapabilirim? - Ne zaman emekli olurum?

2050 gün daha prim ödemeniz lazım
Soru: 29 Ağustos 1953 doğumlu bayanım. SSK girişim 1992 yılında. Toplam 1550 gün prim ödemem var. Şu 63 yaşındayım. Çocuklarımın doğumu işe giriş tarihinden önce. Nasıl borçlanma yapabilirim? Ne zaman emekli olurum?
N.CANİK
Cevap: Sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılamadığından maalesef doğum borçlanmasıyla gün kazanamazsınız. 2050 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com