Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Ekim 2016 Cumartesi

Borçlanma kapsamında olmayan süreler hangileridir?


Borçlanma kapsamında olmayan süreler hangileridir?

Yurtdışında 18 yaşın doldurulmasından önce, Türk vatandaşlığının kazanılmasından önce veya Türk vatandaşlığının kaybedilmesinden sonra geçen sigortalılık, işsizlik ve ev kadını olarak geçen süreler borçlanma kapsamında değildir.

Ayrıca, ülkemizdeki sosyal güvenlik kanunlarına göre malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları kapsamında geçen sürelerle çakışan yurtdışı süreleri ile ikili sosyal güvenlik sözleşmelerine göre kendilerine kısmi aylık bağlanmış olanların yurtdışında geçen sigortalılık süreleri arasında ve bu sürelerin bitim tarihinden sonraki işsizlik süreleri ile ev kadını olarak geçen sürelerin de, 3201 sayılı Kanuna göre borçlandırılmasına imkan bulunmamaktadır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Emekli olmam için daha ne kadar prim ödemeliyim?


Primi 4500 güne tamamlayıp 60 yaşı doldurmanız gerek
Soru: 1979 doğumluyum. 2002 Şubat SSK girişliyim. 3074 prim günüm var. Emekli olmam için daha ne kadar prim ödemeliyim?
Yunus ŞEN
Cevap:  Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 3926 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Ayrıca, 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olarak, priminizi 4500 güne tamamlayıp, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olmanızda mümkün.
Ekrem SARISU - POSTA


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Çalışan emeklinin kıdem tazminatı alma hakkı var mı?


Çalışan emeklinin kıdem tazminatı alma hakkı var mı?
Soru: 23 Nisan 2008’de emekli oldum. Ve aynı sene Ekim ayından itibaren tekrar Sosyal Güvenlik Destek Primine tabi olarak halen çalışıyorum. İşten ayrılmak istesem tazminat hakkım var mı? Tazminat almak için ne yapmam lazım?
Hüseyin ÇETİN
Cevap: Çalışan emeklinin işinden kıdem tazminatı alarak ayrılabilmesi için; ya işverenin geçerli bir nedeni olmadan emeklinin işine haksız yere son vermesi, ya da emeklinin geçerli bir nedenle işinden ayrılması gerekir. Örneğin; yıllık izin kullandırılmaması, fazla çalışma ücreti ödenmemesi, mobbing uygulanması vb. haller çalışan emekliye iş akdini haklı nedenle fesih hakkı verir. Geçerli bir nedeni olmadan işinden kendi isteği ile ayrılan emekli kıdem tazminatı alamaz.
Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

2008’den sonra eşimden 4(a)’dan (SSK) kalan dul aylığı almaktayım - 2008’den sonra 4(a)’dan (SSK) emekli olmam halinde dul aylığı almaya devam edebilir miyim?


2008’den sonra eşimden 4(a)’dan (SSK) kalan dul aylığı almaktayım. 2008’den sonra 4(a)’dan (SSK) emekli olmam halinde dul aylığı almaya devam edebilir miyim?

5510 sayılı Kanunun 54. maddesine göre her iki aylığın ödenmesine devam edilir.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com