Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Şubat 2017 Salı

İşe giriş tarihim askere gidiş tarihim mi oldu?

İşe giriş tarihim askere gidiş tarihim mi oldu?
İlk işe giriş tarihim 29 Aralık 2004. Askere gidiş tarihim 21 Kasım 1988, geliş tarihim 22 Mayıs 2000. 540 gün askerlik borçlanması ödedim. SGK hizmet dökümünde işe giriş tarihim 21 Kasım 1988, çıkış tarihim 22 Mayıs 2000, sonra giriş tarihim 29 Aralık 2004 görünüyor. İşe giriş tarihim askere gidiş tarihim mi oldu? Papi Papicim
İlk defa sigortalı olunan tarihten önce yapılan askerlik süresinin borçlanılması halinde, sigorta başlangıcı borçlanılan süre kadar geri gider, askerlik başlangıç tarihine gitmez. Ancak borçlanma süreleri ilgili aylara maledildiğinden, ödenen primler askerlik tarihleri arasında ödenmiş prim günü olarak dikkate alınır (Bu arada sonucu değiştirmemekle birlikte, askerlik başlangıç ve bitiş tarihlerinizden biri yıl olarak yanlış olmalı). 1,5 yıl askerlik borçlanması yapmış olmalısınız. Bu durumda, emeklilik açısından sigorta başlangıcınız 1,5 yıl geri giderek 29 Haziran 2003 olur.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

720 gün doğum borçlanması yaptık emeklilik için ne yapabiliriz?

Eşinizin 488 gün daha prim ödemesi lazım

Soru: Eşim 1 Ocak 1964 doğumlu olup, SSK başlangıcı Eylül 1991’de. Arada epey boşluk var. 3 Ocak 2017 işten ayrıldı. SSK ve Bağ-Kur toplam 5037 gün prim ödemesi var. Yaş dolayısıyla sigortalı iş bulamıyoruz. SSK’lı çalışma son 7 yıl mevcuttur. Eşimin 11 Temmuz 1987 ve 25 Ekim 1994’de iki doğumu var. İkinci doğumu için 720 gün doğum borçlanması yaptık ve 2014’de 8.260 TL borçlanma bedeli ödedik. Emeklilik için ne yapabiliriz?
Semih TEKDAMAR
Cevap: Eşiniz, primi ödenen son yedi yılda(son 2520 gün prim içinde) SSK’ya 1260 gün prim ödemesi varsa, SSK’da emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi. 488 gün daha prim ödeyerek, toplam primini 5525 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Ne kadar kıdem tazminatı alırım?

Ne kadar kıdem tazminatı alırım?

Özel bir şirkette çalışıyorum. İşe giriş tarihim 26 Mart 2007. Kısmet olursa ev almayı planlıyorum. Şirketimden tazminatımı alarak çıkış istedim, konunun özünü de anlattım, şirketim de onay verdi, sorun yok. “SGK’dan 3600 gün ile ilgili evrakını al gel işlemini müşavire yaptıralım” dendi. Ocak ayı brüt maaşım 2.447 TL. İkramiye vb. sosyal yardımlar yok. Bu durumda ne kadar tazminat alırım? Erdinç Kart
İş sözleşmesi kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde sona eren işçinin, aynı işverenin işyerlerinde işe başladığı tarihten itibaren geçen her tam yıl için 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.
26 Mart 2007 tarihinde başlayan çalışmanızın 26 Mart 2016 tarihine kadar olan 9 tam yılı için (2.447 x 9)= 22.023 TL, 26 Mart 2016 tarihinden işten ayrılacağınız tarih arasındaki bir yıldan az süre için oransal olarak kıdem tazminatı hesaplanır. Hesaplanan kıdem tazminatı tutarından sadece binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Eksik prim günlerimi yurtdışında ev hanımı olarak geçen süreleri borçlanarak tamamlayabilir miyim?

Yurtdışında ev hanımı olarak geçen sürelerinizi borçlanabilirsiniz

SSK girişim 18 Temmuz 1994. Toplam 530 gün 4/a prim günüm var. Doğum tarihim 2 Eylül 1969. Oğlumun doğum tarihi 24 Haziran 1996. İngiliz eşimden ayrıldım. Oğlum ve ben İngiliz ve Türk vatandaşıyız. İngiltere’de (1,5 + 1,5 + 4)= 7 yıl, Bermuda’da 7 yıl süreyle çalıştım. Türkiye’den en optimum koşullarda emekli olmak için ne yapmam gerekiyor ve seçeneklerim neler? Eksik prim günlerimi yurtdışında ev hanımı olarak geçen süreleri borçlanarak tamamlayabilir miyim? Guliz Ritchie (Kayaoglu)
Emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 5750 prim günü ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. İngiltere ve Bermuda’daki çalışma süreleriniz ile yurtdışında ev hanımı olarak geçen süreleri ve oğlunuzun doğum tarihinden itibaren iki yıl içinde kalan prim ödenmemiş süreleri borçlanabilirsiniz. 5750 prim gününü tamamlayacak kadar süreyi borçlanıp, 51 yaşınızı dolduracağınız 2 Eylül 2020 tarihinde emekli olmaya hak kazanabilirsiniz. Ancak emekli aylığınızın bağlanması için yurtdışında yabancı ülke mevzuatına tabi olarak çalışmamanız ve ikamete dayalı bir sosyal sigorta ya da sosyal yardım ödeneği almamanız gerekiyor.   

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Yeni doğan çocukların aktivasyon işlemini yaptırmak için ne yapmak gerekmektedir?



Yeni doğan çocukların aktivasyon işlemini yaptırmak için ne yapmak gerekmektedir?

Yeni doğan çocukların aktivasyon işlemleri 25 Ocak 2012 tarihinde tüm Türkiye’de işletime açılan Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi ile otomatik olarak yapılabilmektedir. Yeni doğan çocuğun Nüfus Müdürlüğüne kaydı yapıldığı anda sağlık hak sahipliği otomatik olarak açılmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın yeni doğan çocuklarına sağlık hak sahipliği oluşturmaları amacıyla Kurum ünitelerimize uğramalarına, herhangi bir işlem yaptırmalarına veya bir belge ibraz etmelerine gerek bulunmamaktadır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com