Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Haziran 2017 Pazar

Emekli olma şansım var mı?

Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilirsiniz

Soru: 1 Ocak 1963 doğumluyum. İlk sigorta başlangıcım Ekim 2006’da olup 3357 gün prim ödemem var. Emekli olma şansım var mı?
Jale ÖZTÜRK
Cevap: SSK’dan iki şekilde emekli olabilirsiniz. 1) 3643 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte.(hemen başlayıp ara vermeden prim öderseniz Temmuz 2027 ayında) 2) 1143 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 4500 güne tamamlamanız şartıyla, 25 yıllık sigortalılık süreniz dolduracağınız Ekim 2031 ayında.
Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilirsiniz. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. İsteğe bağlı olarak 2043 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5400 güne tamamlayacağınız tarihte(hemen başlayıp ara vermeden prim ödemeniz halinde, Ocak 2023 ayı sonunda)


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Borçlanarak emekli olma hakkı sağlayan bir düzenleme yapıldı mı?

Borçlanarak emeklilikle ilgili düzenleme yapılmadı
Eşimin doğum tarihi 9 Mart 1967’dir. Sigortalı ilk işe giriş tarihi 1 Ağustos 2006 olup, toplam prim gün sayısı sadece 523 gün.
1- Nisan ayında yürürlüğe girdiği söylenen bir duruma göre, borçlanarak emekli olması mümkün mü, yaklaşık ne kadar borç çıkar ve bu borca banka kredisi alınıyor mu, kaç yaşında emekli olur?
2- Yukarıdaki yolu mu izleyelim yoksa bir milletvekilinin verdiği 25 yıllık evli olan kadınların emekliliğiyle ilgili yasa teklifinin sonucunu mu bekleyelim?
3- Emekli olabilirse alacağı aylık miktarı ne kadardır? İslam Menlikli
1- Nisan ayında borçlanarak emekli olma hakkı sağlayan bir düzenleme yapılmadı.
2- Birinci sorunuzla ilgili izleyebileceğiniz bir yol yok. İsterseniz kanun teklifinin sonucu bekleyebilirsiniz ancak teklifin kabul edileceğine ihtimal vermiyorum.
3- Emekli olursa alacağı aylık, üzerinden prim ödeyeceği kazanç tutarı ve prim gün sayısına bağlı. Primleri asgari ücret üzerinden ödenirse, asgari ücretin yüzde 35’i kadar emekli aylığı bağlanır.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com