Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Kasım 2015 Cumartesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması - ASGARİ ÜCRET 1300 TL OLACAK MI?



Mehmet Şimşek: Söz verdik, asgari ücret 1300 lira yapılacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Asgari ücrette söz verdik, 1300 lira yapılacak. Soru işareti olmasın, tereddüt yok" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlıyor.
Şimşek, "Bütün vaatlerimizin arkasındayız. Mahsurlu bulduğumuz bazı hususları dahi söz verdiysek yerine getireceğiz. Tereddüt yok. Yerine getiremeyeceğimiz sözleri vermeyiz. Üstümüze düşen herşeyin teknik hazırlıkları yapılıyor" dedi.

Maliye Bakanı 100 gün içinde taşeron işçilerin durumuyla ilgili de çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Şimşek "Asgari ücrette söz verdik, 1300 lira yapılacak. Soru işareti olmasın, tereddüt yok. Biz bu taahhütü yerine getireceğiz. İşin yükünün büyük kısmını iş alemi yüklenecek. Devlet bu vaatte bulundu, bütün bu yükü üstüne alsın sağlıklı bir yaklaşım değil. Belli sektörlere yönelik ilave teşvikler gündeme gelebilir. Ama yükün büyük kısmı işverende olacak" dedi.

Bakan Şimşek'e sorulan sorular ve alınan cevaplar şöyle: Seçim öncesi birçok taahhüdü vardı AK Parti’nin. İlk adım hangi konuda ve ne zaman atılacak? Bütün vaatlerimizin arkasındayız ve hepsini yerine getireceğiz. Maliye Bakanlığı olarak bütün çalışmaları yaptık. Yasal düzenlemeler adına bütün taslaklar hazırlanıyor. Bakanlar kurulu kararlarına ilişkin taslaklar hazırlanıyor. Bizim seçim vaatlerimiz yaz sıcağında buz üzerine yazılı vaatler değil. Hiçbir zaman yerine getirmeyeceğimiz sözleri vermeyiz biz. O açıdan mahsurlu bulduğumuz hususları dahi söz verdiysek ekonomik açıdan hangi açıdan olursa olsun yerine getireceğiz. Yasal düzenleme veya bakanlar kurulu gerektiren çalışmalarda taslakları üç aşağı beş yukarı hazırladık. Maliye olarak bütün vaatlerin bir ucu bir şekilde maliyeye dokunuyor. Üstümüze düşen her konuda arkadaşlarımız teknik hazırlıkları yapıyorlar.

Çok kapsamlı bir beyannameydi seçim öncesinde açıklanan. Çok konuşulan birkaç başlıktan biri taşeron işçilerin kadroya alınması. Siz 26 Ekim’de bir düzenlemeyi çalışma bakanlığına gönderdiğinizi söylemiştiniz. Bu asıl iş yardımcı iş ayrımında daha belirgin bir noktaya gelindi mi? Geçen sene yasal düzenlemeyi yaptık. Yasal düzenlemeye göre asli işte çalışanlar kadroya alınacak yardımcı işte açılaşanlar devam edecek ve durumları düzeltilecek. Tüm mesela hangi işlerin asli ve yardımcı işler olduğu konusudur. O konuda taslağı gönderdik. İşin özü yardımcı işlerde çalışacak işçi kardeşlerimizde artık 3 yıllık sözleşmeler yapacaklar, kıdem tazminatı hakkı olacak, yıllık izin gibi kadrolu işçi kardeşlerimizle aynı haklara üç aşağı beş yukarı sahip olacak. Bu düzenlemeler zaten var. Fakat herkes kendisini garantide görmek için devlette çalışmak istiyor. Ama o verimliliği düşüren bir faktör. Onun için bizim esnek ve verimliliği yüksek işçi çalıştırma modellerini de devam ettirmemiz lazım ve ona yardımcı işler diyoruz. Hakları daha da iyileştirerek yardımcı işler devam edecek. Asli işi yapanlar kadroya alınacak.

Kadroya alınmada bir kıdem şartı olacak mı?

Kafalarda çok fazla soru işareti olmamalı. Önemli olan hangi işler aslidir hangi işler yardımcı iştir.

Asgari ücret artışı, AK Parti'nin de önemli taahhütlerinden biriydi. Seçim sonrası AK Parti'den gelen ilk açıklamalarla bu taahhüt yeniden gündeme geldi. Hükümet olarak asgari ücret için nasıl bir strateji izleyeceksiniz? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda hükümet tarafının teklifi ve tutumu ne olacak? Biz ne söz verdiysek gereği yapılacak. Asgari ücret 1300 lira yapılacak. Hiçbir gecikme olmayacak.

Seçim sonucu, ekonomi açısından nasıl bir tablo yarattı? Belirsizlik tam olarak giderildi diyebilir miyiz? Siyasi belirsizlik azaldı. Belirsizlik hiçbir zaman tamamen kalkmaz.

Kaynak: VATAN

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

En kısa sürede ne zaman emekli olabilirim?

En kısa sürede ne zaman emekli olabilirim?
1 Ocak 1963 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 1 Ocak 1993. 3080 prim günüm var. İki kızım var, biri 1990, diğeri 1993 doğumlu. Küçük kızımın borçlanmasını da yaparsam en kısa sürede ne zaman emekli olabilirim? Ayşe Uzun
4/a (SSK) statüsünden normal emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 49 yaş ve 5600 prim günü; yaştan emeklilik için 15 yıl sigortalılık süresi, 58 yaş ve 3600 prim günü şartlarına tabisiniz. Buna göre, 5600 prim gününü tamamladığınızda emekli olabileceğiniz gibi, 3600 prim günüyle 58 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2021 tarihinde de emekli olabilirsiniz.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

10 gün askerlik borçlanmasıyla emeklilik

Askerliğinizin 10 günü borçlanmanız yeterli

Soru: 6 Ocak 1968 doğumluyum. Askerlik hizmetimi Mayıs 1990-Kasım 1991 yılları arasında 18 ay olarak yaptım. 1 Haziran 1994’da sigortam başladı. Aynı şirkette halen devam ediyor ve çalışmaktayım.  Sigortam askerlikten sonra başladı. Zannederim 7560-7600 günüm var. Borçlanmam gerekiyor mu? Ne zaman emekli olabilirim? 
Ali KARAMAN
Cevap: Askerlik sürenizin 10 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 54 yaşınızı dolduracağınız 6 Ocak 2022’de emekli olabilirsiniz.  Askerliğiniz 8 gün fazla(toplam 548 gün) olsaydı, tamamını borçlanıp, 53 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilecektiniz. Şubenizden askerlik sürenizi kontrol etmenizde yarar var.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com