Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ağustos 2017 Çarşamba

Görevden ihraç edildim emekli ikramiyemi alabilir miyim?

İstediğiniz zaman emekli olabilirsiniz
Aralık 1967 doğumluyum. Haziran 1982’de sigortalı olarak işe başladım. Eylül 1987’ye kadar 474 gün sigortalı olarak çalıştım. 4 Kasım 1987’de öğretmen olarak göreve başladım. 1 Eylül 2016’da görevden ihraç edildim. Ne zaman emekli olurum? Emekli ikramiyemi alabilir miyim? İrfan Karabıyık
SSK hizmetinizi Emekli Sandığı hizmetinizle birleştirip birleştirmediğinizi belirtmemişsiniz. Birleştirmediyseniz, emekli olurken bu hizmetiniz birleştirilir ve intibak farkı ödersiniz.
SSK hizmetinizle birlikte emeklilik için 25 yıl fiili hizmet süresi ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet sürenizi ve yaşınızı doldurmuşsunuz. İstediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.
Emekli aylığınız birleştirilmiş hizmet süreleriniz üzerinden bağlanacağından ve meslekten ihraç edilmiş olduğunuzdan emekli ikramiyesi ödenmez.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Emekli maaşımın daha yüksek olması için ne kadar daha çalışmamı tavsiye edersiniz?


Kısa sürede emekli aylığı artırmak tarihe karıştı
Soru: 5 Kasım 1977 doğumluyum. İlk defa 19 Aralık 1996’da SSK’lı oldum. Yüzde 40 oranında engelli vergi indirimi aldım.14  Şubat 2015’e kadar hepsi asgari ücret üzerinden ödenmiş toplam 2000 gün SSK prim ödemem mevcut.16 Şubat 2015’te kamuda daimi engelli  işçi olarak çalışmaya başladım. Buna göre A)hangi tarihte emekli olurum? B) emekli maaşımın daha yüksek olması için ne kadar daha çalışmamı tavsiye edersiniz?
YILDIRIM - İST
Cevap: 1) 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle, 6 yıldan fazla 9 yıldan az süredir sigortalı olan vergi indirim hakkı almış 3 ncü derece engelli olarak, emekli olmak için; 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prim ödeme şartlarına tabisiniz.  Süre şartını sağladığınızdan, 1036 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3920 güne tamamlayacağız tarihte emekli olabilirsiniz.
2) 8 Eylül 1999’da yapılan kanun değişikliklerinden sonra, artık kısa sürede emekli aylığını yükseltmek tarihe karıştı. Sizin gibi engellilere 5400 gün prim ödemesi varmış gibi aylık bağlanır. Yani taban aylık uygulaması nedeniyle hak ettiğiniz aylıktan daha fazla aylık bağlanacak. Bir an önce emekli olmaya bakın. Malulen emekli olmadığınızdan, emekli olduğunuzda, destek primine tabi olarak çalışarak hem emekli aylığınızı alır, hem de ücretinizi alırsınız. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerliğimi emekli olmama bir ay kala borçlanabilir miyim?

Askerliğinizi istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz
Soru: 15 Ağustos 1967 doğumluyum.  20 Kasım 1989’da SSK’lı oldum ve SSK'ya 27 gün prim ödedim. 1 Mart 2000 tarihinde tarım Bağ-Kurlu oldum ve 26 Ağustos 2013’te tarım Bağ-Kurundan çıktım. 9 Şubat’ tan beri SSK'lı olarak çalışıyorum. Askerliğimin ne kadarını borçlanırsam, ne zaman emekli olabilirim?  Diğer sorumda askerliğimi emekli olmama bir ay kala borçlanabilir miyim?  
Mustafa AKKILIÇ
Cevap: Sorunuzu 18 ay askerlik yaptınız varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Bağ-Kurdan sonra SSK'ya 1260 gün prim ödemeniz varsa,(yoksa SSK priminizi 1260 güne tamamlamalısınız) askerlik sürenizin tamamını borçlanmanız halinde,  SSK'da emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 50 yaşınıza dolduracağınız 15 Ağustos 2017’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerlikten çürük raporu aldım hiç bir yere başvurmadım ne zaman emekli olabilirim?

Yüzde 40 rapor ve vergi indirimi alabilirseniz hemen emekli olabilirsiniz
Soru: 10 Nisan 1978 doğumluyum. 1 Temmuz 1995 olan sigorta girişimle 8000 gün prim ödemem var. Askerlikten çürük raporu aldım. Gözümün biri görmüyor. Hiç bir yere başvurmadım. Ne zaman emekli olabilirim?
E.AK
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 55 yaşınızı dolduracağınız 10 Nisan 2023’de emekli olabilirsiniz.  Ayrıca, en az yüzde 40 oranında işgücü kaybına uğradığınıza dair rapor ve vergi indirim hakkı alabilirseniz, engelli hakkıyla hemen emekli olmanız da mümkün.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com