Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Kasım 2014 Cuma

Memuriyetten istifa edersem emekli ikramiyesi ya da tazminat hakkım olur mu?

Memuriyetten emekli ikramiyesi alarak ayrılma usulü yok
Soru: 1988 yılından SSK başlangıcım var. SSK’ya 90 gün prim ödedim. 15 Ocak 1994 yılında ise memuriyete başladım. Bu şartlarda SSK başlangıcım yaş sınırını öne çekebilir mi? Ayrıca memuriyetten bu şartlarda istifa edersem, emekli ikramiyesi ya da tazminat hakkım olur mu?
Mustafa Murat ELMALI
Cevap: 90 gün SSK prim ödemeniz emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Sadece fiili hizmet sürenizi 90 gün artırır. Memuriyette emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Fiili hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlayacağınız 15 Ekim 2018’de, 54 yaşınızı da dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 54 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 
Yaş haddinden emekli olmak için aranan 15 tam yıl fiili hizmet süresini tamamladığınızdan, isterseniz memuriyetten aylıksız olarak ayrılabilirsiniz. Ancak emekli aylığınız 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte bağlanır. Emekli ikramiyenizi de aynı tarihte alabilirsiniz. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com