Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Nisan 2012 Pazartesi

Bağ-Kurlular otomatik icra takibine dikkat!

SGK'dan 'otomatik icra' dönemi

Son yılların en önemli prim affı/yapılandırması geçtiğimiz yıl Torba Kanun'la getirilmişti.
Düzenlemeyle sadece prim borçları değil, vergi borçları da dahil olmak üzere devlete olan borçların hemen tamamına ödeme kolaylığı getirildi. Tabiri caizse devlet, bütün alacakları için yeni bir sayfa açmış oldu.

Memurlara hizmet dökümü müjdesi!

Memurlar da hizmet dökümü alabilecek

SSK’lıların çalıştıkları bütün süreler 2004 yılına kadar yıllık olarak görülürken, 2004 yılından sonra aylık olarak internette hizmet dökümü olarak görülmektedir. Bu uygulama ile SSK’lı olarak çalışanlar bütün çalışma sürelerini tek tek işyeri sicil numarasına kadar görürler. Bu durum memurlar da uygulanmıyordu. Memurun ilk memur olduğunda kendisine verilen emekli sandığı sicil numarası veya şimdiki adıyla sosyal güvenlik sicil numarası hizmet süresinin başlangıcı görülür, ancak ne kadar süre ile hangi kurumda çalıştığı saptanamazdı. ‘Saptanamazdı’ diyorum zira artık bu süreler de aynı SSK’lılar da olduğu gibi ay ay hizmet dökümü şeklinde görülebilecek.

Baba evinde yaşayan dul kadınlara müjde!

250 TL maaş patlaması

Sosyal güvencesi bulunmayan ve eşini kaybeden kadınlara verilen 250 liralık maaşa talep beklenenden fazla oldu.

Bulgaristan günlerimin borçlanmasını yaparsam ne zaman emekli olurum?

Bulgaristan günlerinizi borçlanırsanız erken emekli olursunuz

Soru: Sadettin Bey, ben 30.08.1966 doğumluyum. 12.07.1989 tarihinde sigorta girişim var. Toplam 7300 gün ödenmiş primim var. Ayrıca 900 gün Bulgaristan'dan askerlik ve çalışmam var. Bu 900 günün borçlanmasını yaparsam ne zaman emekli olurum? Cevdet K.

Bağ-Kur emeklisi olan bir arkadaşım memur emeklisi babasından nasıl yetim aylığı alabiliyor?

Yetim aylığı alamazsınız

Soru: Sadettin Bey, ben memur olarak çalışıyorum. Emekli olduğum takdirde emekli maaşımla birlikte vefat edenden Bağ-Kur'lu babamdan yetim aylığı da alabilir miyim? Bağ-Kur'dan emekli olan bir arkadaşım, memur emeklisi babasından yetim aylığı alabiliyor. Gülnur Ç.

Herhangi bir ceza ile karşılaşır mıyız?

Fiili durum esastır, ceza yemezsiniz

Soru: Sadettin Bey, işletmemiz SGK'dan dosya açtı ve işyeri bildirgesinde işçi sayısı olarak 5 işçi diye belirttik. Fakat bu 5 işçiden hiçbiri işe başlamadı ve işe gelmediler. Bu durumda, işyeri bildirgesinde 5 işçi çalıştırmaya başlayacağız dememize rağmen bu 5 işçinin girişinin yapılmamış olmasından dolayı herhangi bir ceza ile karşılaşır mıyız? İşçiler işe başlamadılar diye sorumluluğumuz olur mu? Melek A.

3600 güne göre nasıl emekli olabilirim?

12.10.1962 doğumlu bayanım. İlk Sigortalı işe girişim 01.11.1981 ve 2350 günüm var. 2 yıl, 8 ay ve 14 gün de Bağ-Kur’um bulunmaktadır. 3600 güne göre nasıl emekli olabilirim. 1990 ve 1991 doğumlu 2 çocuğum var. Doğum borçlanması yaparak emekli olabilir miyim? İ. Ozan

Eğer böyle bir hakkım varsa nereye ne şekilde başvurmalıyım?

Borçlanma, avantajlı memurluk sağlamıyor

Soru: Sadettin Bey, ben bir polis memuruyum, 2009'da memuriyete başladım. Yani sosyal güvenlik açısından 5510 Sayılı Kanun'a tabiyim. Askerlikte geçirdiğim günlerimi ve SSK'lı günlerimi hizmet birleştirmesi yapsam memuriyete başlama tarihim geriye çekilir mi? Yani bu sayede 5434 Sayılı Kanun'a tabi olabilir miyim? Eğer böyle bir hakkım varsa nereye ne şekilde başvurmalıyım?

Yetim aylığı alabilir miyim?

Emekli Sandığı emeklisi olmasanız yetim aylığı alabilirdiniz

Soru: Babam memur emeklisiydi. 31 Mart 2011 tarihinde vefat etti. Memur emeklisi bekâr bir bayanım. Babamdan yetim aylığı alabilir miyim? Bu konu da bilgilendirirseniz sevinirim.

Eksik prim günlerinizi çalışarak veya isteğe bağlı ödeyerek tamamlama hk.

Eksik günlerinizi çalışarak veya isteğe bağlı ödemeyle tamamlayın

H. Arslan

11.07.1974 doğumluyum. 03.10.1994 yılında sigortalı oldum. Prim günümü doldurduğumu biliyorum. Ama 20 yılım bitmedi. Bu ay işten ayrılmayı düşünüyorum. 17.5 senelik çalışmam ile 51 yaşında emekli maaşı alır mıyım? Yoksa prim ödeme yılımı 20 seneye tamamlamam mı gerekir? Eğer tamamlamam gerekirse yine bir şirkette işe giriş yapmam lazım mı, yoksa şahıs olarak dışarıdan kendim ödeme yapabiliyor muyum?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com