Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Şubat 2012 Perşembe

Emeklilik için yaşını bekleyenler gelir testi yaptırmak zorunda mı?

SORU ve CEVAPLAR

Emeklilik için yaşını bekleyen gelir testi yaptırmak zorunda mı?

24 YILLIK SSK'lılığım sonrasında 2010 yılı itibarıyla çalıştığım işyerinden tazminatımı alarak emekliliğim için yaşımı beklemek üzere ayrıldım. Birikmiş paramı kullanarak eşimle birlikte emekliliğime kadar olan zamanı geçirmeye çalışıyorum. SGK'ya başvurarak eşimle kendimi kayıt altına aldırmamız ve gelir-gider üzerinden bir prim ödemem gerektiği söyleniyor.Birikmiş paramın faizi ile değil anaparadan çekerek yaşıyoruz. Herhangi bir iş de yapmıyorum. Ama harcamalarımıza bakarsak sanki iyi bir hayat sürüyormuşuz gibi görünebilir. Bu nedenle yüklü primler ödemem gerekebilecek mi?

1978 yılında sigortalı olanların emekliliği hk.

Ya primi 5000 güne, ya da yaşı 60’a dolduracaksınız

Soru: 1960 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 20 Kasım 1978 olup, bugüne kadar 3058 gün prim ödedim. Askerliğimi yatırırsam, ne zaman emekli olabilirim? Birde yurtdışı borçlanması yapmam için nerelere müracaat etmem gerekir.

Eski Kanuna göre 3600 günden emeklilik hk.

Arkadaşınızın babasına en az 3600 gün prim gerekiyor

Soru: Arkadaşımın babasının emekliliği ile ilgili bir sorum olacak. Doğum tarihi 1 Ocak 1956, ilk işe giriş tarihi 2 Eylül 1975 olup, toplam 821 gün prim ödemesi var. 20 ay askerlik yapmış ve şuan borçlanılmamış. Bu şartlarda emeklilik şartları nelerdir.

Ortağı olduğunuz şirketten borç para alma yasağı hk.

Faiz serbest borç yasak

Ben demiyorum.
Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda yazıyor!..
Kendi şirketinizden (tamamı size ait olsa bile) borç almanız yasak!
Alırsanız hapse kadar yolu var.

18 yaşın üzerindeki çocukların GSS durumu hk.

GSS uygulamasında 18 yaşın üzerindeki çocukların durumu

18 yaşın üzerindeki erkek çocuklardan, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecek. Yani, bu kişilerin her yıl öğrenci belgelerini sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine göndererek aktivasyon işlemlerini yaptırması yeterli olacak.

Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik

Askerliği borçlanıp 25 yılın dolmasını bekleyeceksiniz

Soru: 15 Ocak 1962 doğumluyum. İlk SSK girişim 15 Aralık 1991 olup 18 ay prim ödedikten sonra, 1996 yılında Bağ-Kura geçtim. 12 yıl 2 ay Bağ-Kura prim ödedim. Ekim 2008 den itibaren SSK ya prim ödüyorum. 1983 ile 1984 yılları arasında 20 ay askerlik yaptım. Askerliğimi borçlanırsam, tam olarak hangi yıl emekli olabilirim?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com