Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Şubat 2012 Perşembe

Emeklilik için yaşını bekleyenler gelir testi yaptırmak zorunda mı?

SORU ve CEVAPLAR

Emeklilik için yaşını bekleyen gelir testi yaptırmak zorunda mı?

24 YILLIK SSK'lılığım sonrasında 2010 yılı itibarıyla çalıştığım işyerinden tazminatımı alarak emekliliğim için yaşımı beklemek üzere ayrıldım. Birikmiş paramı kullanarak eşimle birlikte emekliliğime kadar olan zamanı geçirmeye çalışıyorum. SGK'ya başvurarak eşimle kendimi kayıt altına aldırmamız ve gelir-gider üzerinden bir prim ödemem gerektiği söyleniyor.Birikmiş paramın faizi ile değil anaparadan çekerek yaşıyoruz. Herhangi bir iş de yapmıyorum. Ama harcamalarımıza bakarsak sanki iyi bir hayat sürüyormuşuz gibi görünebilir. Bu nedenle yüklü primler ödemem gerekebilecek mi?


Ertan Kamacı

Yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli olan prim ödeme gün sayısını tamamlayıp, yaş şartının dolmasını bekleyenler de Kanunun (60/g) bendine göre genel sağlık sigortası kapsamındalar.
Gelir testine başvurmanız halinde, gelir testi sonucuna göre aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarı aylık asgari ücretin üçte birinden az olursa primleriniz devlet tarafından ödenecek. Aylık gelir tutarı, asgari ücretin üçte biri ve üzerinde çıkarsa, gelir durumunuza göre genel sağlık sigortası primi ödeyerek sağlık hizmeti alabileceksiniz. Ancak eşiniz için prim ödemeyeceksiniz. Eşiniz sizin bakmakla yükümlü olduğunuz kişi olarak sağlık yardımı alabilecek.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com