Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Nisan 2017 Pazar

Emekli maaşımın düşmemesi ve hatta artması için nasıl çalışmak lehime olacaktır?

SGDP’ne tabi çalışma tercihi yapamazsınız

1 Nisan 1972 doğumluyum. İlk işe girişim 1 Aralık 1994 olup, 27 Temmuz 2016 tarihinde son işyerimden 7598 prim gününü doldurarak ayrıldım. 25 yıllık SGK’lı sürecim 1 Nisan 2027 tarihinde dolacak. Maaşım 2.500 TL olup, tamamı prime dahil edilmiştir. Tekrar çalışmak istiyorum. Yeni maaşım 2.500 TL civarında olup, SGK’ya aynen bildirilecektir. 2008 sonrası çalışma süresinde kazanç oranı yüzde 2’ye düştüğünden, emekli maaşımın düşmemesi ve hatta artması için tüm sigorta kollarına tabii olarak mı, yoksa SGDP’li olarak mı çalışmak lehime olacaktır? Tanir Çelik
Emeklilik için 55 yaş şartına tabi olup, 1 Nisan 2027’de 25 yıllık sigortalılık süreniz değil, 55 yaşınız doluyor ve emekli olmaya hak kazanıyorsunuz. 25 yıllık sigortalılık süreniz 1 Aralık 2019’da doluyor.
Sosyal güvenlik destek primi (SGDP)’ne tabi çalışma, emekli olduktan sonra 4/a (SSK) kapsamında çalışmaya başlama halinde söz konusu olur. Emekli olmadan SGDP’ne tabi çalışma tercihi yapmanız mümkün değil. Dolayısıyla emekli olana kadar ancak tüm sigorta kollarına tabi olarak çalışabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Memur kız çocuğunun babasından yetim aylığı alamaması hk.

Memur kız çocuğu babasından yetim aylığı alamaz
Soru: Aralık 1979 yılında SSK'dan emekli oldu. 24 Şubat 2017 ‘de vefat etti. 2004 yılında eşimden boşandım. Halen bir kamu kurumunda memurluk yapmaktayım.  Acaba babamdan bana maaş  bağlanır mı
Ayşe BAYRAKTAR
Cevap: SSK sigortalı çalışan veya emekli kız çocuklarına ana veya babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Memur olduğunuz için maalesef babanızdan yetim aylığı alamazsınız. 

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Doğum borçlanmasında sıra şartı var mı?

Doğum borçlanmasında sıra şartı yok
Soru: Annem 1960 doğumlu. İlk sigorta girişi 1979. Şu anda 1461 günü var ve doğum borçlanmasından yararlanmak istiyoruz. Dört kardeşiz. Sırasıyla 1984, 1986, 1987 ve 1991 yıllarında doğum yaptı. Her çocuk için en az 2 yıl olması gerektiği için 1986 yılında doğan kardeşimi çıkarıp diğer 3 kardeş faydalanılabilir mi? Doğum sırası şartı var mı? Borçlanma yapılacak çocuğu seçme imkânı var mı?
A.Samet DİLEKÇE
Cevap: Doğum borçlanmasında sıra şartı yok. Anneniz aralarında iki yıl süre olan ve doğum tarihinden sonraki iki yıllık sürelerde prim ödemesi olmayan üç doğumunu borçlanarak topla 2160 gün kazanabilir. Ve 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak, 2018’de 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir.  


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

1988’den beri aralıksız Bağ-Kura prim ödemekteyim acaba ne zaman emekli olabilirim?

Kasım 2021’de emekli olabilirsiniz

Soru: 14 Kasım 1970 doğumluyum. 14 Kasım 1988’den beri aralıksız Bağ-Kura prim ödemekteyim. Acaba ne zaman emekli olabilirim?
Kenan CANDAN
Cevap: Aralıksız prim ödediğinizi belirttiğinize göre, askerlik sürenizde de prim ödemiş olmalısınız. Emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan 51 yaşınızı dolduracağınız 14 Kasım 2021’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Banka sandığı emeklilerinin promosyonu hk.

Banka sandığı emeklilerinin promosyonu
Banka emekli sandığı emeklisiyim. SGK, emeklilerine ödenecek promosyonlar için bankalarla anlaşma yaparak bu haktan faydalanmalarını sağladı. Ancak bu anlaşmalar özel sandık emeklilerini kapsamıyordu. Siz 15 Mart 2017 tarihinde SÖZCÜ'deki köşenizde bu konuda yazdınız. Yazınızı "özel sandık emeklilerinin bu haktan faydalanmaları için maaş hesaplarını başka bankaya taşıma haklarının olup olmadığına bakmak gerekiyor." diye bitirmiştiniz. Ben o tarihlerde emekli sandığım ile yaptığım telefon görüşmesinde, “hesabımızı başka bankaya taşısak bile özel sandık emeklisi olmamızdan dolayı promosyon alamayacağımız” bilgisini almıştım. Ancak şimdi durum değişti. Duyumlarıma göre bir başka banka emekli sandığı, mensuplarının emekli aylıklarını ödediği banka ile promosyonlar konusunda bir kaç gün önce protokol imzalamış. Emeklilerine gönderilen mesajda promosyonların ödeneceği bildirilmiş. Bu konuyu araştırıp köşenizde yer verirseniz diğer banka ve özel sandık emeklileri de durumdan haberdar olurlar. Ercan Böncüoğlu
Duyumunuz doğru. Bazı özel banka emekli sandıkları, mensuplarının emekli aylıklarının ödenmesine aracılık eden banka ile protokol yaptı ve promosyon ödemelerine başlandı.
Ayrıca mensubu olduğunuz banka emekli sandığından verilen bilgi doğru değil. Konunun SGK emeklisi olmakla banka emekli sandığı emeklisi olmak açısından önemi yok. Zira SGK emeklilerinin promosyonunu SGK ödemiyor. SGK emekli aylıklarının ödenmesine aracılık eden bankalar ödüyor. Buradaki ilişki emekli ile SGK veya banka emekli sandığı arasında değil, emekli ile banka arasında. Nitekim taahhüt de SGK’ya değil, promosyon ödeyecek bankaya veriliyor. Sizin açınızdan da promosyonu mensubu olduğunuz banka emekli sandığı değil, emekli aylığınızın ödenmesine aracılık eden banka ödeyecek. Protokolü de emekli sandığınızla değil, emekli aylığınızı aldığınız banka ile yapmanız söz konusu olacak.  


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com