Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Ağustos 2017 Pazar

SSK sigortalılığınız devam ederken vergi mükellefi olma hk.

SSK sigortalılığınız devam ederken vergi mükellefi olabilirsiniz

Ben bir tuğla fabrikasının şehir içindeki bürosunda muhasebeci olarak, 4a (SSK) statüsünde çalışmaktayım. Ayrıca boş zamanlarımda ilgilendiğim üç adet internet sitem var ve bunlardan gelir elde etmekteyim. Ancak 4/a statüsünde olduğum için gelir vergisi beyannamesi veremiyorum. Vergi kaydı açtığımda ise ya 4/b'ye geçmem gerektiği ya da 4/a'da kalıp yanımda işçi çalıştırmam gerektiği söyleniyor. Ancak bu seferde işçi masrafını siteden elde ettiğim gelir karşılamıyor. Benim size sorum, 4/a statüsünde devam ederken, 4/b'ye geçmeden ve yanımda işçi çalıştırmadan elde ettiğim geliri nasıl beyan edebilirim? Veya bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? İsmail Mehmetoğlu
4/a (SSK) kapsamında sigortalı olmanız, vergi mükellefiyeti tesis ettirmenize ve gelir vergisi beyannamesi vermenize engel değil. 4/a kapsamında sigortalılığınız devam ederken 4/b kapsamında sigortalı sayılmanızı gerektiren bir iş yapabilirsiniz. Bir başka işyerindeki 4/a sigortalılığınız devam ettiği sürece 4/b kapsamında sigortalı sayılmazsınız. Bunun için yanınızda sigortalı çalıştırmanız da gerekmiyor. Sadece vergi kaydınıza bağlı olarak oluşacak kendi işyerinizden 4/a kapsamında sigortalı olamazsınız.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Anne ve babanızın vefat tarihlerine göre her ikisinden de aylık alma hk.

Anne ve babanızın vefat tarihlerine göre her ikisinden de aylık alabilirsiniz
Soru: Babam sigorta emeklisi,  annem Bağ-Kur emeklisi. Vefat ettiler. Eşimden yeni ayrıldım. Her ikisinin de maaşını alabilir miyim?
İlknur BERBER
Cevap: Anne ve babanızın vefat  tarihleri önemli. Anne ve babanızın her ikisi de 1 Ekim 2008’den önce veya biri 1 Ekim 2008’den önce, diğeri de 1 Ekim 2008 den sonra vefat etmişse, hem annenizden hem de babanızdan aylık bağlatabilirsiniz. Ancak her ikisi de 1 Ekim 2008’den sonra vefat etmişse, yüksek aylığın tamamını, düşük aylığın yarsını alabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Sigorta başlangıç tarihimin emekli olma zamanıma nasıl bir faydası olabilir?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
SSK'lı günleriniz bir yıl erken emekli ediyor
Soru: 1/3'ünde bir öğretmenim.1969 doğumluyum.1987 yılında başlatılan ve ara ara olmak şartıyla toplam 550 gün prim ödenmiş sigortam varken, 1995 yılından beri Devlet memuru olarak çalışıyorum. Bu şartlarda kaç yaşımda emekli olabilirim? Sigorta başlangıç tarihimin emekli olma zamanıma nasıl bir faydası olabilir?
Birol SERPİN
Cevap: Memurlarda emeklilik şartlarını 23 Mayıs 2002 deki hizmet süresi belirliyor. Memuriyet başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz.  Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor. 25 tam yıl fiili hizmet süreniz olması şartıyla,  memuriyet başlangıcınız 15 Aralık 1995’den önceki bir tarih ise 54 yaşınızı, sonraki bir tarih ise 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Memuriyet öncesi 550 gün prim ödemeniz emeklilik yaşınızı bir yıl öne çekiyor.  

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SSK girişim 1 Haziran 1990 olup 7613 gün primim var ne zaman emekli olurum?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/

52 yaşı dolmasını bekleyeceksiniz

Soru: 14 Temmuz 1972 doğumluyum. SSK giriş 1 Haziran 1990’dır. Askerliğimi 1992-1994 arasında yaptım.  7613 gün primim var.  Ne zaman emekli olurum?
OKTAY
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 14 Temmuz 2024’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

1996 stajyer sigortam var en erken ne zaman emekli olabilirim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
3600 günle 60 yaşı doldurmanız gerek
Soru: 1 Ocak 1980 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 15 Nisan 1998 olup, 2898 gün primim var. Ayrıca 1996 stajyer sigortam var. En erken ne zaman emekli olabilirim?
İsmail ÇERÇİ
Cevap: Staj sigortasında emeklilik primi ödenmediğinden, emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılmıyor. 15 Nisan 1998 başlangıcınıza göre, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. 3002 gün daha prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2037’de emekli olabilirsiniz. Ayrıca, 702 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2040’da emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com