Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Temmuz 2017 Salı

Yaştan ne zaman emekli olabilirim?

60 yaştan değil Eylül 2018’de emekli olmanız avantajlı
Soru: Bir 10 Mayıs 1962 doğumluyum. 1 Mayıs 1995’te sigortalı çalışmaya başladım. Toplam 7100 gün pirim ödemem var. 1981-1983 arasında 20 ay askerlik yaptım. Yaştan ne zaman emekli olabilirim?
 Muhittin GÜNDÜZ
Cevap: 3600 günden fazla prim ödemeniz olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de,  60 yaşınızı dolduracağınız 10 Mayıs 2022’de emekli olabilirsiniz. Ayrıca askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, prim ödemeniz yeterli olduğundan, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 1 Eylül 2018’de emekli olmanız da mümkün.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

İhraç edilen memur emekli ikramiyesi alabilir mi?

İhraç edilen memur emekli ikramiyesi alabilir mi?
Soru: 22 yıllık memuriyetim var. İhraç oldum. 3 sene SSK’lı çalışmam bulunuyor. Emekli ikramiyesi alabilir miyim?
Aslan BİCİL
Cevap: Memuriyet görevinden ihraç edilen ve hizmet birleşmesi ile emekli olanların, emekli ikramiyesi alma hakkı yok. SSK hizmetinizle memuriyet hizmetinizi birleştirerek emekli olacağınızdan emekli ikramiyesi alamazsınız.
Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com