Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Ağustos 2017 Çarşamba

Emekli maaşı bağlanması için bekleme sürem var mı?

Emekli maaşı bağlanması için bekleme sürem var mı?

4 Temmuz 1970 doğumluyum. Sırasıyla; 02.07.1996-05.05.1998 arası kesintisiz 663 gün TOBB Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfına, 05.05.1998 den sonra kesintisiz 356 gün SSK’ya, 14.08.2000’den bugüne de halen Emekli Sandığına prim ödemem var. Bu verilere göre, ne zaman emekli olabilirim, emekli maaşı bağlanması için bekleme sürem var mı? Çalıştığım kurumun hukuki statüsü değişir ve isteğe bağlı olarak 4/a tercihinde bulunarak daha yüksek prim ödersem emekliliğime kalan süre dikkate alınarak daha yüksek emekli aylığı bağlanır mı? Murat Akgündüz
Emeklilik için 25 yıl fiili hizmet süresi ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet süreniz Ekim 2022’de dolar. 57 yaşınızı dolduracağınız 4 Temmuz 2027 tarihinde maaşlı olarak emekliliğe hak kazanırsınız. Buna göre, hizmet süreniz dolduktan sonra emekli aylığınızın bağlanması için yaklaşık 5 yıl beklemeniz gerekecek.
4/a (SSK) statüsünden bağlanacak emekli aylığınızın yüksek olması, 4/a kapsamında prim ödemesine esas olacak kazanç tutarına ve prim ödeme süresine bağlı. Normal şartlarda Emekli Sandığı statüsünden bağlanacak emekli aylığı, 4/a statüsünden bağlanacak aylıktan daha yüksek olur.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

“Hizmet Tespit Davası” açabilirsiniz

Davayı kazanırsanız 50, kazanamazsanız 51 yaşı doldurmanız gerek
Soru:1 Nisan 1968 doğumluyum. İlk SSK girişim 15 Ekim 1987 Ama burada işveren SSK nosu alıp prim yatırmamış. Ondan sonraki SSK girişim 26 Şubat 1990 olup 5305 gün prim ödemem var.  Askerliğimi 17 Temmuz 1988’de yaptım.  Askerliğimin ne karını borçlansam beni 18 ay öne alır? Hangi şartlarda emekli olabilirim? Hangi yollu izlesem daha iyi olur?
M.KAPLAN/SAMSUN
Cevap: Askerlik sürenizin 100 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Borçlanmadan sonra 45 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5450 güne tamamlaması şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 1 Nisan 2019’da emekli olabilirsiniz.
İşveren girişinizi kuruma bildirmiş olmasına karşın çalışma sürenizi bildirmediğini, yeni öğrendiğinizden iş mahkemesine  “Hizmet Tespit Davası” açabilirsiniz. Mahkemede çalışmanızın kuruma bildirilmediğini belge veya şahitle kanıtlamanız halinde, günlerinizi yargı yoluyla kazanabilirsiniz. Bu durumda toplam priminizi 5375 güne tamamlamanız şartıyla, 50 yaşınızı dolduracağınız 1 Nisan 2018’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Emekli kız çocuğu SSK’dan yetim aylığı alabilir mi?

Emekli kız çocuğu SSK’dan yetim aylığı alamaz
Soru: Memur emeklisiyim. 2001de boşandı. 26.8.1988de babam vefat etti. SSK maaşını 10.8.2013e kadar annem almaktaydı. Kendisi vefat etti. Babamın maaşı bana bağlanabilir mi? 
V.S.
Cevap: SSK emekli kız çocuklarına, ana veya babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Memur emeklisi olduğunuzdan maalesef SSK’dan yetim aylığı alamazsınız.   


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerliğinin kaç ayını borçlanırsa emeklilik yaşı 51 olur?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
Yakınız emeklilik yaşını 51’e indirmez ancak 52’ye düşürebilir
Soru: Yakınım doğum tarihi 19 Eylül 1967 olup SGK giriş tarihi ise 7 Nisan 1992'dir. Haziran 1987-Kasim 1989 arasında 18 ay askerlik yapmış bulunmaktadır. Askerliğinin kaç ayını borçlanırsa emeklilik yaşı  51 olur.
Keziban GÜVEN
Cevap: Yakınız askerlik borçlanmasıyla emekli olacağı yaşı 51’e düşüremez. Ancak askerlik süresinin 315 gününü borçlanması halinde 53 olan emeklilik yaşı 52’ye iner.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SSK emeklisi babasından yetim aylığı alabilir mi?

Komşunuz iki aylığı birlikte alabilir
Soru: Komşum ölen subay eşinden 7 yıldır yüzde 75 oranında dul maaşı almakta. 6 ay önce ölen SSK emeklisi babasından da yetim aylığı alabilir mi? Alırsa yüzde kaç oranında alır?
Fevzi KORKMAZER
Cevap: Komşunuz çalışmıyorsa ve emekli değilse, eşinden dolayı Emekli Sandığından dul aylığı alırken, babasından dolayı da SSK’dan yetim aylığı alabilir. Başka alık alan yoksa komşunuzun aylık bağlama oranı yüzde 50’dir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com