Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Aralık 2011 Perşembe

Emeklilikte yaşa takılanların dava açarak emekli olma ihtimali hk.

Anayasa mahkemesi, emekli olma şartlarının “kazanılmış hak” değil “beklenen hak” olduğu görüşünde

Soru: 8 Ocak 1968 doğumlum. Sigortalı işe giriş tarihim 1 Kasım 1985 dir. SSK’ya girdiğim zaman, 25 yıl+ 5000 gün prim ödemesi tamamlanınca emekliliğe hak kazanıyordum. Daha sonra çıkan yasa ile, bizi de yaşa sokup, emekli olmamızın önü kesildi. 25 yıl + 5000 gün prim ödeme şartlarına göre işe başladım. Bana verilen bu hakkı Devlet geri alabilir mi? Eğer alırsa ben hiç bir zaman emekli olamam. Çünkü benim gibi binlerce insan, bu çıkan yasa mağduru. Emeklilik zamanımız gelince, yeni bir yasa çıkartılarak emekliliğimizi ileri bir tarihe erteleyebilirler.

Eksik primlerimi doğum borçlanması yaparak tamamlayıp emekli olma hk.

731 gün doğum borçlanması yeterli dul ve emekli aylığını birlikte alabilirsiniz

Soru. 28 Mart 1968 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Kasım 1987 dir. 4494 gün prim ödemem var. 1989- 1999 doğumlu iki kızım var. Prim eksiğim bulunmakta.
1) 2012 Mart ayından sonra yaştan emekli olabilir miyim?

Hak kazandığınız işsizlik ödeneği bittikten sonra tekrar işsizlik ödeneğine hak kazanma hk.

10 ay süre ile işsizlik maaşına hak kazandım. Bu ay son olarak maaş alacağım. Maaş süresinin uzatılması mümkün mü?

Memurların kendilerine ait internet sitesinden reklam türünde gelir elde etmeleri hk.

Memur internet sitesinden para kazanabilir mi?

Devlet memuru olarak çalışmaktayım. Mesai saatleri dışında çalışmak ve ek gelir sağlamak istiyorum. Limited şirket kurarak alışveriş sitesi oluşturmayı düşünüyorum. İnternet sitesinden para kazanabilir miyim? Bu şekilde bir faaliyette bulunmam memuriyetime zarar verir mi?

1 Ocak 2012 günü yürürlüğe girecek olan Zorunlu Genel Sağlık Sigortasından eski kızların muaf olup sadece yeni kızların her ay otomatik SGK’ya GSS primi ödemek zorunda olması hk.

Eski kızlar 2012’de GSS primi ödemeyecek

1 Ocak 2012 günü yürürlüğe girecek Zorunlu Genel Sağlık Sigortasından eski kızlar muaf olup sadece yeni kızlar her ay otomatik SGK’ya GSS primi ödeyecekler. Çünkü, Torba Kanun ile eski kızları kurtardık, yeni kızlar ise ceplerinden prim ödeyerek sağlık yardımı alabilecekler.

Sigortalının nafaka ve prim borçları dışındaki borçları için emekli aylığına haciz konması hk.

Emeklinin izni olmadan emekli aylığına haciz konamaz

Soru: Bir borcumdan dolayı alacaklı kişi ile icralık olduk. Bağ-Kur emeklisiyim. Emekli maaşıma, icra dairesi tarafından tedbir konulduğunu öğrendim. Hesabımda para duruyor, ama hiçbir şekilde kullanamıyorum. Acaba bu durum kanuna uygun bir durum mu? Yoksa aykırı mı?

İsteğe bağlı sigortalı olan bir kişinin SSK'lı olarak çalışmaya başlaması hk.

Soru: İsteğe bağlı sigortalı olan bir kişi 3 ay sonra hiç primlerini ödemeden fiili çalışmaya başlıyor. İki ay çalıştıktan sonra primini ödemediği üç aylık isteğe bağlı süresinin primlerini ödeyebilir mi?

Memuriyete başladığınız tarihin SSK içinde başlangıç olarak dikkate alınması hk.

Memuriyete başladığınız tarih SSK içinde başlangıç olarak dikkate alınır

Soru: 24.01.1995 tarihinde 657 tabi olarak memurluğa başladım bir yıl sonra askere gittim. Askerliği de yedek subay olarak yaptım(iki yıl prim ödendi). Askerden sonra memurluğu bırakarak 27.07.1997’de SSK’lı olarak çalışmaya başladım. SSK üzerinde 5068 prim günüm var. Size cevaplamanız mümkün ise birkaç sorum olacak.

Kayıp sigorta günlerini hizmete saydırma hk.

Soru: 1986-1988 yılları arasında belediyede mevsimlik işçi olarak çalıştım. Daha sonraki yıllarda sigortadan sorgulattığımda primlerimin çok az bir miktarda yatırıldığını gördüm. Tüm uğraşlarıma rağmen sonuç değişmedi. İlgili belediye primlerimi yatırmadığı halde dekont, dönem bordrosu gibi belge sunmayıp 353 gün prim yatırılmıştır diye yazı yazdı. Kaymakamlık ta bu yazıya istinaden bana 353 günlük bir prim yatırıldığını resmi yazı ile yazdı. 57 günlük SSK belgesini ilgililere gösterdim ama dikkate alınmadı. Daha sonraki dönemlerde belediyeye tekrar müracaatımda konu ile ilgili arşivde herhangi bir belgeye ulaşamadıkları konusunda yazı ile cevap verdiler. Belediyenin tarafıma vermiş olduğu hizmet belgesi ve Kaymakamlık Makamının tarafıma yazmış olduğu yazı bende mevcut. 657 sayılı yasaya tabi olarak çalışmaktayım ve emekli olmayı düşünüyorum. Bu kayıp sigorta günlerini ne şekilde hizmetime saydırabilirim?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com