Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Şubat 2017 Cuma

Yeni sigortalılar için norm ve standart birliği hk.

Norm ve standart birliği yeni sigortalılar için söz konusu

Doğum tarihim 7 Nisan 1965. Sigorta girişim 24 Şubat 1995. Askerliğimi 540 gün borçlandım. 2007’ye kadar sigortalıydım, askerlik dahil 4947 prim günüm var. Sigortalı devam etseydim 5675 günle 7 Nisan 2019’da emekli olacaktım, fakat 2006 sonunda işten çıkartıldım. 1 Ekim 2008’de işyeri açtım ve Bağ-Kur’lu oldum, bugüne kadar Bağ-Kur’um devam ediyor. Hangisinden, nasıl ve ne zaman emekli olurum? Sözde SGK tek çatı altında toplanacaktı fakat toplanamadı. Primini kendi yatırana daha düşük emekli maaşı bağlandığını biliyorum, benim ne yapmam, nasıl bir yol izlemem gerekir? Memur emeklisi en düşük kademeden emekli oluyor, 1.700-1.800 TL alıyor. SSK ve Bağ-Kur’lu üvey evlat mı? Bu adaletsizlik giderilir mi? Ömer Korkut
Askerliğinizi ilk defa sigortalı olduğunuz tarihten önce yapmış olmalısınız. Buna göre, sizin de belirttiğiniz gibi 5675 prim günüyle 54 yaşınızı dolduracağınız 7 Nisan 2019’da emekli olmanız mümkün olabilecekti. Ancak bugün için 4/a statüsünden emekli olabilmeniz için 3,5 yıl (1260 gün) 4/a kapsamında prim ödemeniz gerekiyor. 2017 Şubat ayında 4/a sigortanızı başlatsanız, emeklilik tarihiniz Ağustos 2020 olur.
4/b (Bağ-Kur) statüsünden emeklilik için de 54 yaş şartına tabisiniz. Ancak 25 tam yıl (9000 gün) prim ödeme şartını Ocak 2020’te sağlıyor ve emekli olmaya hak kazanıyorsunuz. Yani 4/a statüsüne göre 7 ay daha önce emekli olmaya hak kazanıyorsunuz. 7 Nisan 2019 tarihine göre ise 9 ay daha geç emekli oluyorsunuz.  
Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında, sosyal güvenlik kanunlarının tek kanunda birleşmesi, ilk defa 30 Nisan 2008 tarihinden sonra 4/a (SSK), 4/b (Bağ-Kur) ve 4/c (Emekli Sandığı) kapsamında sigortalı olanlar için norm ve standart birliği sağlıyor. Bu tarihten önce sigortalı olanlar açısından ise geçici maddelerle yapılan düzenlemelerle eski mevzuat uygulaması devam ediyor. Eski sigortalılar açısından mutlak norm ve standart birliğinin sağlanması da pek mümkün değil. Bundan sonraki süreçte primlerinizi tavandan ödemeniz halinde ancak emekli aylığınızın bir miktar artması söz konusu olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Prim ödeme sürem ne zaman bitecek ve ne zaman emekli maaşı alabileceğim?

Prim ödeme sürem ne zaman bitecek?
Doğum tarihim 18 Şubat 1975. İsteğe bağlı Bağ-Kur sigortalısı oluş tarihim 4 Mart 1993. Prim ödeme sürem ne zaman bitecek ve ne zaman emekli maaşı alabileceğim? Sinan Şenses
Sorunuz 4 Mart 1993 tarihinden itibaren aralıksız prim ödemeye devam ettiğiniz varsayımıyla yanıtlanmıştır. 4/b (Bağ-Kur) statüsünden emeklilik için 25 tam yıl (9000 gün) prim günü ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. 25 tam yıl prim ödemeniz 4 Mart 2018 tarihinde biter ve Nisan 2018’den itibaren prim ödemeyebilirsiniz. 54 yaşınızı dolduracağınız 18 Şubat 2029’da emekli olmaya hak kazanırsınız. Şubat ayı sonuna kadar başvurmanız halinde de Mart 2029’dan itibaren emekli aylınız bağlanır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Bakmakla yükümlü kişilerin sağlık hak sahipliklerinin oluşturulması için ne gibi bir işlem yapılması gerekmektedir?



Bakmakla yükümlü kişilerin sağlık hak sahipliklerinin oluşturulması için ne gibi bir işlem yapılması gerekmektedir?

Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi uygulamasına geçilmesiyle birlikte eskiden olduğu gibi sigortalı olanların işe başlama evraklarını Kurum ünitelerine getirerek sağlık aktivasyonu açtırması uygulaması sona ermiştir.

Sigortalıların işyerlerince yapılan işe giriş, tescil ve prim bilgileri otomatik olarak Kurumumuz kayıtlarına intikal etmekte ve 30 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısı şartının tamamlanmasıyla birlikte sağlık hak sahiplikleri Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi tarafından otomatik olarak başlatılmaktadır.

Sigortalıların 18 yaş altı çocuk ve eş bilgileri de nüfus veri tabanından elektronik ortamda alındığından bunların aktivasyonu da otomatik olarak sağlanabilmektedir. Ancak, sigortalının bakmakla yükümlü olduğu 18 yaş üstü çocukları, sigortalıların okumayan kız çocukları ile anne ve babası için Kurum ünitelerimize yazılı olarak başvurulması gerekmektedir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com