Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Haziran 2014 Salı

Torba yasa çıktığında eski vergi kayıtlarıyla Bağ-kur hizmeti kazanmak mümkün olacak mı?



Torba yasa ile geçmişe yönelik borçlanabilecek mi?

SORU:

Ali Bey merhaba;

Bir yakınım 1988'den beri vergi mükellefi. Fakat o tarihte Bağ-kura giriş yapmamış dolayısıyla sicil numarası da yok. Bağ-kura girişi 04.10.2000 olarak görünmekte. Sorum bu kisi Torba yasa ile birlikte geçmişe yönelik borçlanabilecek mi?  Eğer borçlanırsa da doğal olarak emekli olacak.
Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

Mehmet D.

CEVAP:

Mehmet bey; 4.10.2000 tarihi itibariyle Bağ-kur'lu sayılan kişilerin 2000 öncesi vergi kayıtlarını Kuruma ibraz ederek geçmişe dönük Bağ-kur hizmeti kazanabilmeleri için yasal düzenleme gerekiyor.

Torba yasa ile birlikte böyle bir hakkın verileceğine dair kamuoyunda büyük bir beklenti var.

Ancak gerek 4.10.2000 öncesi gerekse 1.10.2008 öncesi Bağ-kur kaydı olmayanların eski vergi kayıtlarıyla Bağ-kur hizmeti kazanmalarına yönelik bir düzenleme Torba yasa tasarısında yok.

Fakat henüz Torba yasa çıkmadı belki son dakikada vatandaşın beklentilerine cevap verecek bu ve benzeri düzenlemeleri yasaya ekleyebilirler.

Bu yönde bir yasal düzenleme yapılırsa 1988 yılından beri vergi mükellefi olan ve 4.10.2000 itibariyle Bağ-kurlu sayılan yakınınız 1988-2000 arasını kazanabilir.

Kesin sonuç için Torba yasanın çıkmasını beklemenizi tavsiye ederim.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
Bağ-kur sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com