Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Ekim 2015 Perşembe

SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım?


SSK ve Bağ-kur hizmet birleştirme işlemleri hk.

SORU:

SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım?

Elif Ünverdi


CEVAP

Elif hanım;  eğer emeklilik tarihinize 1 yıl ve daha az bir süre kalmışsa hizmet birleştirme talebinde bulunabilirsiniz.

Bu işlem için
; en son çalıştığınız işyerinin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne yazılı bir dilekçe ile başvurarak Bağ-kur hizmetlerinizin SSK dosyasında birleştirilmesini talep edin. Hizmet birleştirme dilekçenizi elden almazlarsa iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderin.


SSK bu talebinizi işleme aldığında Bağ-kur borcunuz yoksa Bağ-kur hizmetleriniz SSK'ya gider. Eğer Bağ-kur borcunuz varsa veya daha sonra tespit edilen vergi kayıtlarınız nedeniyle yeni borç çıkartılırsa bu borçlar ödenmeden Bağ-kur hizmetleriniz SSK'ya gitmez.

Hizmet birleştirme işlemlerinin emeklilik öncesi yapılması emeklilik başvurusu sonrası çıkabilecek bu ve benzeri sorunları baştan çözmek adına önemlidir.

Birden fazla Kurumda hizmeti bulunan sigortalıların emeklilik öncesi hizmet birleştirme talebinde bulunmaları menfaatleri icabıdır.

Emeklilk zamanınız geldiğinde daha önce hizmet birleştirme işlemi yaptığınız için emekli maaşınız hızlıca bağlanır.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem - 56 YAŞIN ALTINDAKİ KİŞİLERDE HEMEN EMEKLİ OLABİLECEK!


BES'te yeni dönem başladı

BES'te birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına olanak tanıyacak yıllık gelir sigortası uygulaması başladı.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına olanak tanıyacak yıllık gelir sigortası uygulaması hayata geçirildi. Hazine Müsteşarlığının 1 Nisan 2015 tarihli Resmi gazete'de yayımlanan Yıllık Gelir Sigortaları Yönetmeliği bugünden itibaren yürürlüğe girdi.


Buna göre, sigorta ve emeklilik şirketlerince, 56 yaş ve üzeri kişilere Türk lirası cinsinden tek prim karşılığında, ömür boyu irat ödeyen yani tasarruf sahibi açısından aylık olarak nitelendirilebilecek ürünler sunulacak. Ödemeler hemen başlayabilecek veya en fazla 5 yıl ertelenebilecek. Aylık tutarı, başlangıçta ölüm düzeyi tablosu, teknik faiz oranı ve ürünün diğer özelliklerine göre hesaplanacak ve her takvim yılı başında en az TÜFE oranında arttırılacak.

56 yaşın altındaki kişiler

56 yaşın altındaki kişilere, Türk lirası veya yabancı para birimi cinsinden tek ya da taksitli prim ödemeleri karşılığında hemen veya belirli bir süre sonra başlayan, belirli tutarlarda veya TÜFE dahil bir varlık ya da varlık grubuna endeksli olarak ömür boyu veya belirli bir süre için aylık ödeyen, isteğe bağlı olarak sigortalının vefatı halinde ilgili tarafa; vefat tazminatının ödendiği ya da süreli veya ömür boyu aylık bağlandığı ürünler sunulabilecek.

Kaynak: MİLLİYET

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

İşte memurların yeni mesai saatleri - MEMURLARIN 2015 YILI KIŞ DÖNEMİNDEKİ YENİ MESAİ SAATLERİ AÇIKLANDI!


2015 kış dönemi memurların yeni mesai saatleri

8 Kasım 2015 tarihinde memur mesai saatleri değişecek. İstanbul , Ankara , İzmir , Konya ve Antalya 2015 kış dönemi yeni memur mesai saatleri nasıl olacak.

Saatlerin 8 Kasım 2015 tarihinde geri alınmasıyla birlikte memurların İstanbul , Ankara , İzmir , Antalya , Konya ve Sakarya başta olmak üzere bazı illerdeki mesai saati de değişecek.
memur-2015-yili-kis-donemi-yeni-mesai-saatleri-istanbul-ankara-izmir-konya-sakarya-antalya.jpg
2015 yılı kış döneminde memurların yeni mesai saati Sabah 08.00'da başlayacak.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yaz saati uygulamasının sona ereceği tarihte değişikliğe giderek kış saati uygulamasını bu yıl 25 Ekim 2015 tarihi yerine 8 Kasım 2015 tarihinde başlatma kararı aldı. 1 Kasım seçimleri sebebiyle saatlerin 1 saat geri alınışı ertelenirken memurların kış dönemi yeni mesai saatlerine geçişi de ertelenmiş oldu.

MEMURLARIN 2015 YILI KIŞINDAKİ YENİ MESAİ SAATLERİ
Trafiği hafifletmek amacıyla yapılan uygulama çerçevesinde memurların yeni mesai saati 8 Kasım 2015 tarihinde İstanbul , Ankara , İzmir , Antalya ve Sakarya illerinde 1 saatlik fark gösterecek.

İstanbul memur yeni mesai saatleri

8 Kasım 2015 tarihinden itibaren
SABAH 08:00 – 12:00
ÖĞLEDEN SONRA : 12:30 – 16:30

Ankara Yeni Mesai Saatleri

SABAH : 08.00 – 12.00
ÖĞLEDEN SONRA : 13.00 – 17.00

İzmir Yeni Mesai Saatleri

SABAH : 08.00 – 12.00
ÖĞLEDEN SONRA : 13.00 – 17.00

Konya Yeni Mesai Saatleri

SABAH : 08.00 – 12.00
ÖĞLE : 13.00 – 17.00

Sakarya Yeni Mesai Saatleri

SABAH : 08.00 – 12.00
ÖĞLE TATİLİ : 12.00 – 13.00
ÖĞLEDEN SONRA : 13.00 – 17.00

Antalya Yeni Mesai Saatleri

SABAH 08:00-12:00
ÖĞLEDEN SONRA : 13:00-17:00

KIŞ SAATİ UYGULAMASI 7 AY SÜRECEK

Türkiye'de bu uygulama ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor. Böylece 7 ay süresince bu uygulama yapılıyor. Bu uygulamadan beklenen fayda ve tasarruf yaz uygulamasında gerçekleşiyor. Bütün bu değişimler, AB'deki düzenlemesine paralel yapılıyor.

İlkbaharda başlayıp sonbaharın ortasında biten 7 aylık uygulama ile 800 milyon-1 milyar kilovatsaat arasında elektrik tasarrufu yapıldığı tahmin ediliyor. Bu tasarruf miktarı orta ölçekli bir hidroelektrik santralin yıllık üretimine karşılık geliyor.

YAZ VE KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Geçmişi birkaç asır öncesine dayanan yaz ve kış saati uygulaması fikri, Amerikalı politikacı ve fizikçi Benjamin Franklin’e aittir. Benjamin, pek çok konunun yanı sıra elektrikle de uğraşmış ve çeşitli icatlarıyla tanınmıştır. Yaz ve kış saati uygulaması da onun bu parlak fikirlerinden biridir.

Yazın saatlerin bir saat ileri, kışın ise saatlerin bir saat geri alınmasının tek nedeni gün ışığından daha fazla yararlanarak elektrikten tasarruf etmektir. Milyonlarca kişinin 1 saatliğine de olsa elektriği kullanmaması çok büyük tasarruf sağlar. Bu yüzden her yıl düzenli olarak bahar başlangıcında yaz saat uygulamasına, sonbaharda ise kış saat uygulamasına geçilir.

Yaz ve kış saati uygulaması fikrinin farklı sahipleri olduğu öne sürülsede bilinen en sağlam bilgi Benjamin Franklin’nin düşüncesini bir gazetede dile getirdiğidir. Benjamin’in bu fikrinden sonra 1910 yılında yasalaşan yaz ve kış saati uygulaması, 1916 yılında 20 dakikadan bir saate çıkarılmıştır.

Kaynak: MİLLİYET

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

İstanbul'da 5 yıldızlı otel konforunda SATILIK REZİDANS Daireler - YATIRIMCILARIN DİKKATİNE!

YATIRIMCILARIN DİKKATİNE!

Küçükköy Aykutoğlu Flats projesinden Rezidans Daire almak için arayınız. 

SATILIK REZİDANS DAİRE ÇEŞİTLERİMİZ: 

1+1 daire Fiyatları 359.000 liradan başlıyor. ( 87m2 - 89m2 - 92m2 )
2+1 daire Fiyatları 595.000 liradan başlıyor. ( 149m2 )
3+1 daire Fiyatları 663.000 liradan başlıyor. ( 165m2 )

Daireleri yerinde görmek isterseniz 0532 730 07 17 arayıp randevu almanız yeterlidir.

Ali Öztürk - 0532 7300717
















Küçükköy Aykutoğlu Flats projesinden Rezidans Daire almak için arayınız. 

SATILIK REZİDANS DAİRE ÇEŞİTLERİMİZ: 

1+1 daireler ( 87m2 - 89m2 - 92m2 )
2+1 daireler ( 149m2 )
3+1 daireler ( 165m2 )

Daireleri yerinde görmek isterseniz 0532 730 07 17 arayıp randevu almanız yeterlidir.

Ali Öztürk - 0532 7300717

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com