Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Nisan 2012 Çarşamba

Kadınlara yeni bir yasa çıkma durumu var mı?

Sistem azda olsa emekli aylığında düşmeye yol açıyor

Soru: 6 Mayıs 1973 doğumluyum. 15 Nisan 1991 tarihinde sigortam başladı. Şuan 6,140 ödenmiş prim günüm bulunmaktadır. Halen sigortalı olarak çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim? Kadınlara yeni bir yasa çıkma düşüncesi var mı?(prim günü dolup da emeklilik yaşını bekleyenler için). Emekli yaşım dolana kadar çalışmamın bana ne gibi katkı sağlar? Veya ileride bana bir sıkıntı verir mi?

Televizyon dizisi sektöründe sigortasız çalışanların durumu hk.

SGK, primleri dizi çalışanlarına ödetmeyi tercih edecek gibi…

Dün bu köşeden okudunuz, SGK Müfettişleri dizilerde sigortasız çalışanların sosyal güvenceye kavuşturulması için jeneriklerden isim listeleri çıkarmaya başlayıp, dizi yapımcılarından defter-kayıt-belge istediler. Dizi yapımcıları da soluğu bakanın yanında aldılar…

Kaç yaşında emekli olabilirim?

54 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 16 Temmuz 1974 doğuluyum. 3 Mart 1992 tarihinde askere gittim. 7 Temmuz 1995 tarihinde sigortalı(SSK’lı) olarak çalışmaya başladım. 4980 gün prim ödemem var. Askerliğimi borçlanabiliyor muyum? Borçlanırsam sene geri gelir mi? Kaç yaşında emekli olabilirim?

Askerliğimin 540 gününü ödersem ne zaman emekli olabilirim?

3600 günle 2023 de 5075 günle 2017 de emekli olabilirsiniz

Soru: 2 Haziran 1964 doğumluyum. 2 Mart 1981 SSK’lı oldum. 2590 gün ödenmiş primim var. Sigorta başlangıç tarihim askerliğimden öncedir. 18 ay askerlik yaptım. Askerliğimin 540 gününü ödersem ne zaman emekli olabilirim? 3600 günden emekli olabilir miyim? (yaş haddinden )

Aylık bağlatmak için bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvurma hk.

Babası Emekli Sandığı mensubu ise halanız yetim aylığı alabilir

Soru: Halam SSK'dan emekli. Kendisi dul. Babası 2004 yılında vefat etti. Halam babasının emekli maaşından yararlanmak istiyor. Emekli ve dul olduğu halde babasının emekli maaşından yararlanabilir mi? Yararlanabilirse yapması gereken resmi işlemler nedir? Konuyla ilgili cevabınızı bekliyoruz.

Yüksek emekli maaşı almak için ödenecek SSK priminin tutarı hk.

Yüksek maaş için primler 2500 TL’nin üzerinde olmalı

B. Çelebi / Bursa


15.11.1975 doğumluyum. 15.08.1994 tarihli Sigorta girişim var. 1999/2006 tarihleri arasında ise Bağ-Kur ödedim. 16.11.2006 tarihi itibariyle tekrar Sigortalıyım. Emeklilik maaşımın yüksek olması için, primlerimin kaçtan ödenmesi gerekiyor? Bağ-Kur’dan ve Sigorta’dan emeklilik şartlarım nelerdir?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com